Hvad koster det at installere en varmepumpe?

Regeringen har som led i en grøn strategi gjort det lovpligtigt at udskifte oliefyr med enten varmepumper eller fjernvarme indtil 2030. Det betyder, at rigtig mange husstande skal skifte energikilde inden for en årrække. Hvis du er nysgerrig på, hvor meget det vil koste for dig at installere en varmepumpe i dit hjem, så læs med her og bliv klogere.  

Hvis du har et oliefyr stående derhjemme, som du bruger til at fyre op i for at varme huset op, så står du over for to alternativer for fremtiden: Enten kobles du på fjernvarmenettet eller også skal du have en varmepumpe installeret. Det er et led i den grønne omstilling, og en varmepumpe kan gå hen og blive den primære måde at varme huset op på for mange husejere i fremtiden. 

Men hvad koster det så at få installeret sådan en varmepumpe? Først og fremmest er det vigtigt at notere sig, at der er forskel på varmepumper. Der findes både luft-til-vand og jord-til-vand varmepumper, og så er der en luft-til-luft varmepumpe, der er både enklere op billigere. En varmepumpe pris inkl montering varierer derfor alt afhængig af, hvilken varmepumpe du gerne vil have installeret.  

Find din næste varmepumpe pris 

En luft-til-luft varmepumpe fungerer på den måde, at den suger energien ud af luften udefra, samler den og overfører den til luften indendørs. Det er samme teknik som i et køleskab, hvor køleskabet suger energien ud af luften i et lukket rum, men overfører den til varmeelementer omme bag på. Det er samme princip. Du kan få en luft-til-luft varmepumpe inkl. montering for mellem 3.000 og 4.000 kroner.  

Hold varmen indendørs med en varmepumpe

En vand-til-luft varmepumpe kan koste omkring de 19.000 kroner. Det er til gengæld også en anden type af installation. Der skal nemlig graves rør ned, så varmen kan overføres under jorden fra luften udefra og ind. Varmen overføres nemlig til vandbeholder indenfor som ledes ud som varmt vand i radiatorerne. Med i prisen er så også en demontering af oliefyr og opsætning af varmtvandsbeholder.  

Varmepumper er vejen frem for klimaet. I forhold til oliefyr er der ikke bare masser af udledningsgasser, du kan spare miljøet for. Der er masser af penge at spare oveni. Over en længere periode er det estimeret, at du kan halvere din varmeregning med en varmepumpe. Det er altså 50%. Så selvom din varmepumpe skulle være dyr til at starte med, så er det en rigtig fornuftig investering.   

Skriv et svar