fbpx

Benzinpriser

Benzinpriser er gode at kende til. Som bilejer har disse priser nemlig stor indflydelse på den personlige økonomi, og derudover er der også tit paralleller mellem benzinpriserne og den generelle samfundsøkonomi.

Her får du lidt viden om udviklingen af benzinpriser, samt årsager til at priserne er som de er.

Udvikling af benzinpriser i Danmark

Benzinpriserne svinger en del. 2013, 2014, 2015 og 2018 var nogle forholdsvis dyre år at tanke benzin, mens priserne var ret lave i 2016 og 2017.

I begyndelsen af 2019 ligger benzinpriserne gennemsnitligt omkring 11,50 kroner i Danmark. Det er en pris, der er lavere end den var i det meste af 2018, men til gengæld er den stadig lidt højere end andre foregående år. Benzinpriser

Vi skal tilbage til 00’erne for at finde en gennemsnitlig benzinpris under 10 kroner per liter. Igennem 00’erne var det ganske almindeligt at kunne tanke benzin for et sted mellem 7 og 9 kroner per liter, så her er der altså sket en mærkbar forskel i løbet af det seneste årti.

 

Moms og afgifter udgør størstedelen af prisen

Benzin er i sig selv ikke overdrevet dyrt. Den reelle pris for benzin er normalt et sted mellem 3 og 5 kroner per liter, så det er afgifter, der gør hele forskellen. Det er også en af de primære grunde til, at benzin nogle gange er billigere i andre lande. Lande som Polen og Østrig er kendte for deres lave benzinpriser, mens Italien og Holland er nogle dyrere lande at tanke bilen op i.

I sin rene form er diesel faktisk dyrere end almindelig benzin. Der er blot færre afgifter, og det vender op og ned på sagerne.

Efter der er taget højde for moms og afgifter, er diesel typisk den billigste mulighed, når det kommer til at tanke. Men det afhænger selvfølgelig af, om du har en bil, der kører på diesel eller ej. Gennemsnitligt sparer du omkring 1 krone for hver liter du tanker, når du kører med diesel sammenlignet med almindelige benzintyper som blyfri 92 og blyfri 95.

Find det bedste sted at tanke benzin

Flere steder online kan du få et overblik over benzinpriserne i Danmark. Her vises de tankstationer, der lige nu har de bedste priser.

Ellers kan det være en god idé selv at holde øje, når du kører i bilen. Ser du en særlig god pris på benzin, så slå gerne til. Hvis du kan fylde tanken op til en lav pris, så giver det som regel et godt økonomisk udbytte. En prisforskel på så lidt som 50 øre lyder måske ikke af meget, men når vi tænker på, at det er en prisforskel for hver liter du tanker, kan det hurtigt blive til en del.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Benzin priser
Author Rating
51star1star1star1star1star