fbpx

Bilforsikring pris: Så meget koster en bilforsikring

Der er godt nyt, hvis du er på vej til at tegne en bilforsikring. På det danske forsikringsmarked er der nemlig mange selskaber om buddet, og det betyder at du har rigeligt med valgmuligheder. Der er lavet flere undersøgelser, som ser nærmere på, hvor du kan finde den bedste og billigste bilforsikring. Og her får du lidt info.

 

De billigste forsikringsselskaber

Forskellen mellem de forskellige forsikringer er ikke ret stor. Derfor kan du ofte gå efter den bedste pris, da dækningen hos ét selskab normalt er lig med samme dækning hos et andet selskab. Det er i hvert fald sjældent, at der er kæmpemæssige forskelle.

For erfarne bilister starter priserne som regel omkring 5.000 kroner årligt. Priserne kan dog variere heftigt, alt efter faktorer, som vi nævner senere i artiklen. Forvent at skulle betale et sted mellem 5.000 og 8.000 kroner som erfaren bilist, og et sted mellem 7.000 og 15.000 hvis du er ny i trafikken.

Målt på undersøgelser fra Forbrugerrådet Tænk er de billigste selskaber IF, Alka og Nem Forsikring. Det vil altså være et par oplagte steder at henvende dig for at få et bud på en specifik bilforsikring pris.

De dyreste selskaber er Tryg og Alm. Brand. Her er det dog muligt at tegne masser af ekstraforsikringer, hvis du vurderer, at det er oplagt.

 

5 ting som prisen afhænger af

Når du tegner en bilforsikring er der forskellige ting, som prisen afhænger af. Din alder og erfaring er vigtig, da ældre og mere erfarne bilister som regel slipper med en mindre betaling. Omvendt vil unge og uerfarne bilister skulle betale mere.

Din bil er også vigtig i denne forbindelse. Forskellige bilmodeller kræver forskellige forsikringer. En Ford Fiesta er fx ret billig at forsikre, mens en luksusbil naturligvis er dyrere.

Din bopæl i landet har også indflydelse. På grund af forskellige risikofaktorer, er det typisk en del dyrere at tegne bilforsikring i København, end det er, hvis du bor i provinsen.

Hvis du har anciennitet hos et forsikringsselskab kan du forvente en billigere pris. Det er nemlig noget, de sætter pris på, og hvis du har en god tidligere historik, er det positivt for din kommende forsikring.

 

Bilforsikring pris – Konklusion

Forvent at skulle betale omtrent 7.000 kroner hvis du vil forsikre en ny bil. Det er cirkaprisen for den gennemsnitlige bilist. Nogle gange lidt mere, men hvis du henvender dig hos de rette selskaber og læser kravene godt igennem, så har du gode chancer for at finde en god forsikring. Spørg hos dit foretrukne selskab, og se hvor billig en bilforsikring pris du kan få tegnet.

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bilforsikring priser
Author Rating
41star1star1star1stargray