fbpx

Børnepenge

Børn er en velsignelse og det at stifte familie er noget de fleste mennesker ser frem til med stor glæde. Børn er noget der giver livet værdi og det er en naturlig del af de fleste menneskers liv, at få børn og se dem vokse op.

Selvom det er skønt med børn, er det dog også bekosteligt at have børn. Der er nemlig mange udgifter forbundet med at være forældre til de kære små. Bleer, tøj, mad, barnevogn og daginstitutionsplads er blot nogle af de udgifter, der er forbundet med at have børn.

Hvad er børnepenge?

I Danmark yder staten et tilskud til at forsørge børnene. Det er det tilskud mange i dag kender under navnet børnepenge men som i dag hedder børne- og ungeydelse. Børnepengene blev indført i 1983 under Poul Schlütters regering. Dengang hed tilskuddet ”børnechecken”. De danske familier har således haft glæde af børnepengene i mere end 35 år.

Hvilket krav skal opfyldes for at modtage børnepenge

Der er nogle få enkle krav, der skal opfyldes for at man kan modtage børnepenge. Kravene er blandt andet, at man skal bo i Danmark og være fuldt skattepligtig i landet. Du skal samtidig have opholdt dig i Danmark i minimum 2 år ud af de sidste 10 år. børnepengeDerudover skal dit barn være under 18 år og opholde sig i Danmark.  Undtagelsen i forhold til ovenstående krav er, hvis dit barn ikke bor hjemme hos dig. Det kan eksempelvis være hvis barnet bor hos en plejefamilie. I så fald er det plejefamilien, som får udbetalt børnepengene.

Hvor meget kan man få i børnepenge?

Det beløb du modtager i Børne- og ungeydelse er afhængig af barnets alder. Ydelsen er højest i barnets første leveår mens den bliver lidt mindre jo ældre barnet bliver. Herudover er tilskuddet også afhængigt af forældrenes indtægt. Har du en høj husstandsindkomst får du derfor mindre i børne- og ungeydelse end hvis du har en lav husstandsindkomst.

Hvis du vil vide de nøjagtige satser i forhold til børne- og ungeydelsen og læse mere om hvordan ydelsen fungerer, kan du klikke ind på borger.dk og få overblikket.

Hvor ofte udbetales børne og ungeydelse?

Indtil dit barn fylder 15 år bliver børnepengene udbetalt kvartalsvist. Når dit barn bliver 15 år sker der månedlig udbetaling af børne- og ungeydelsen månedligt indtil at dit barn bliver myndigt. Det vil sige når dit barn runder 18 år. På dette tidspunkt kan du ikke længere modtage børnepenge.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Børnepenge
Author Rating
41star1star1star1stargray