Hvad koster en altan? Se pris på altan her

Hvad koster en altan?

 

En normal altan på 1.5 til 3m med dør koster typisk 130.000-150.000 kr. inkl. moms. Hvis projektet er færre end 8 altaner, vil prisen for en altan typisk være lidt højere.

 

Omkostninger baseret på en 4-fod-x-10-fods altan.

Altan Materialepriser

 

Prisen på materialer til at bygge en altan svarer til cirka halvdelen af ​​de samlede omkostninger. For planker, bjælker, rækværk, terrasser og støttesøjler skal du forvente at betale mellem DKK 10 og DKK 45 pr. kvadratfod.

 

Husk, at avancerede materialer vil koste dig mere i starten, men de vil typisk spare dig penge på lang sigt på grund af deres minimale vedligeholdelse og længere levetid. Plus, jo bedre altanen er, jo mere vil den sandsynligvis øge gensalgsværdien af ​​dit hjem.

Altan installationsomkostninger

 

Arbejdskraft for at installere en altan koster DKK  10 til DKK  45 per kvadratfod. Prisen varierer afhængigt af den pro du vælger og opgavens kompleksitet. Du betaler også mere i arbejdskraft, hvis du har brug for en konstruktionsingeniør eller en mere kompleks altankonstruktion.

altan Pris efter størrelse

 

Altanstørrelsen påvirker naturligvis omkostningerne ved dit projekt og påvirker også typen af ​​altan og støtte, du har brug for for sikkerheden.

 

Det materiale, du vælger til din altan, har en direkte indflydelse på prisen pr. kvadratmeter, men gå ikke automatisk med den billigste løsning. Overvej levetid, altanreparationsomkostninger og løbende vedligeholdelsesomkostninger og -krav, før du træffer en beslutning.

Træ altaner

 

I gennemsnit koster træaltaner mellem DKK 30 og DKK 60 per kvadratfod for arbejdskraft og materialer. Denne omkostning forudsætter, at du vælger almindeligt, let tilgængeligt træ. Prisen kan dog gå meget højere end dette, hvis du beslutter dig for hårdttræ, der er svært at arbejde med og svært at finde. Materialer koster DKK  20 til DKK  25 per kvadratfod, og arbejdskraft løber yderligere DKK  10 til DKK  45 per kvadratfod.

Sammensatte altaner

 

Sammensatte altaner er dyrere end træ, men de holder længere og kræver minimal vedligeholdelse. Hvis du går med komposit, skal du forvente at betale mellem DKK 45 og DKK 80 pr. kvadratfod, all-in. Arbejdskraft koster DKK  15 til DKK  45 per kvadratfod, og materialer, inklusive konstruktionsmaterialer og terrassebrædder, koster DKK  45 til DKK  80 per kvadratfod.

PVC altaner

 

PVC-altaner er de dyreste, men har den længste levetid og med minimal vedligeholdelse bliver de ved med at se ud som nye i mange år. For en PVC-altan betaler du DKK 40 til DKK 95 per kvadratfod for arbejdskraft og materialer. Arbejdskraft koster DKK 15 til DKK 45 per kvadratfod, og materialer, inklusive alle brædder, strukturelle komponenter og andre forsyninger, koster DKK 30 til DKK 40 per kvadratfod.

altantyper efter pris

 

altantype er en vigtig faktor, når du skal regne ud dit budget. Mindre præfabrikerede altaner, der ikke kræver yderligere konstruktion eller støtte, koster mindre end store, skræddersyede altaner, der kræver en betydelig konstruktion for tilstrækkelig støtte og montering på stedet.

Juliet altan

 

Juliet altaner er den billigste type, da de ikke er ægte altaner. Mens nogle mere avancerede modeller kan have en lille mængde ståplads, er disse små imiterede altaner i det væsentlige bare rækværk, der sidder på tværs af en døråbning eller et stort vindue for sikkerheden.

Cantilever altan

 

Cantilever altaner er meget almindelige og moderat prissat. Disse altaner kræver ikke understøtninger eller seler, men de har en dybdegrænse på 24 tommer. Udkragede altaner har bærebjælker inden for ejendommens vægge.

Stablet altan

 

En stablet altan er understøttet af beton-, metal- eller træsøjler eller søjler og betonpuder. Denne mulighed er forholdsvis budgetvenlig. Det er fantastisk, hvis du ønsker at undgå ekstra omkostninger til boligrenovering, hvis din væg ikke er stærk nok til en udkraget eller påmonteret altan.

 

Selvom den stablede altan er fastgjort til bygningen, tilføjer dens tilstedeværelse ikke nogen væsentlig vægt til bygningsbelastningen. Dens vægt understøttes af søjlerne nedenunder og overføres derefter til de betydelige betonplader i jordhøjde.

 

Den største ting at bemærke med denne type altan er æstetikken. Overvej udformningen og placeringen af ​​søjlerne for at undgå at ødelægge din ejendoms æstetik.

Bolt-On selvbærende altaner

 

Påboltede altaner er selvbærende. De klæber til en ejendoms ydre med bolte, hængende spændestænger og knivplader. Bolt-on altaner er præfabrikerede og hurtige at installere, så du sparer betydeligt på arbejdstiden. Al deres vægt er dog forankret til huset, så bygningsbelastning og vægstyrke er alvorlige overvejelser.

 

Efter-byggede altaner

 

Efterspændingspladealtaner er dyre, men tilbyder flere designmuligheder end præfabrikerede modeller, fordi de er støbt på plads. Derudover er de utroligt stærke, og fordi de er forstærket med spændte stålkabler, giver efterspændingsplader større fleksibilitet i konstruktionen. At påtage sig omkostningerne ved at ansætte en arkitekt kan hjælpe dit projekt til at køre problemfrit, da de vil skabe design, der bruger tyndere betonplader end andre altantyper og dækker større spændvidder uden at bygge yderligere understøtninger. Sikker installation kræver dog yderligere specialistfærdigheder.

altan omkostningsfaktorer

 

Når du har fundet ud af de grundlæggende omkostninger, skal du overveje eventuelle faktorer, der påvirker projektomkostningerne, eller, hvis du har plads i dit budget, eventuelle ekstramateriale, du måtte ønske at inkludere.

Tilladelser

 

Mens hver kommune har sine egne regler, hvis du tilføjer mere end en lille Julie-altan eller en lille cantilever, vil du højst sandsynligt kræve en tilladelse og være nødt til at opfylde lokale byggeregler. Tilladelser starter fra DKK 100.

 

Hvis du hyrer en entreprenør i nærheden af ​​dig, bør de være opmærksomme på de lokale regler og krav og vil højst sandsynligt rulle omkostningerne ved tilladelsesansøgninger ind i hele dit projekttilbud.

Rækværk

 

Dit valg af rækværk påvirker den samlede altanpris. Dæksrækværk koster fra DKK 15 til DKK 600 pr. lineær fod. For de bedste dæksrækværker til din altan skal du overveje den overordnede æstetik, vægt og budget.

Trappe

 

Hvis du vil have adgang til din altan fra jorden, skal du installere en udvendig trappe. Prisen afhænger af højden, antallet af trin og typen af ​​trappe, men forvent at betale mellem DKK 1.000 og DKK 2.000 for at installere en udvendig trappe med gelænder og balustre.

Gør-det-selv vs. leje af en altanbygningsproff

 

De fleste altaninstallationer er ikke egnede til gør-det-selv. Undtagelsen er Julies altan, og selv da bør du kun tage denne på, hvis du har betydelig erfaring med at arbejde udvendigt i højden.

 

Men for de bedste resultater og for alle andre altantyper, overlad det til de professionelle og hyr en erfaren entreprenør for en sikkerheds skyld. Husk, det er mere end blot et tilfælde af at skrue et par bolte i. Bortset fra at få altanen fastgjort til væggen, kan en ingeniør være forpligtet til at vurdere bygningens belastning, vægstyrke og finde ud af, hvilke eventuelle ekstra understøtninger der er nødvendige.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg have tilladelse til at tilføje en altan?

 

I de fleste tilfælde, ja, har du sandsynligvis brug for en tilladelse til at installere en altan. Det er værd at bede din entreprenør om at tjekke, hvilke tilladelser du har brug for. De vil sandsynligvis tage sig af alle tilladelsesspørgsmål for dig som en del af jobbet.

Tilfører en altan værdi til mit hjem?

 

Ja, en altan kan tilføje så meget som 20 % til værdien af ​​din ejendom. Generelt giver dette dig mulighed for at få hele eller mere tilbage end omkostningerne ved at installere altanen.

Hvad skal jeg købe til min altan?

 

Hvad du køber afhænger af, hvordan du bruger din altan, men som hovedregel er disse ting populære tilføjelser til en altan:

 

Kompakt bord og stole

 

Opbevaringskaffel, der fungerer som ekstra siddeplads

 

Solar lys

 

Udendørs belysning

 

Bløde møbler

 

Reol eller reol

 

Sammenfoldelig bærbar station