fbpx

Boliglån

Hvis du står over for et boligkøb, er der gode chancer for, at du også får brug for et boliglån. Et boliglån er ikke helt det samme som et realkreditlån, men de to ting udelukker ikke hinanden, og mange danskere vælger også at låne i banken, når de skal købe bolig.

Her ser vi nærmere på, hvordan du kan få et boliglån, hvad det koster, og hvordan det kan bruges og disponeres.

Boliglån i banken

Et boliglån tages som udgangspunkt i banken. Du kan først og fremmest ansøge om et boliglån i egen bank, men du kan også indhente tilbud hos andre pengeinstitutter.

Det er sjældent, at et boliglån udgør størstedelen af prisen på et hus. De fleste huskøbere låner størstedelen af beløbet hos et realkreditinstitut, hvor det er muligt at låne helt op til 80% af prisen. Et boliglån kan eventuelt bruges til at dække 15% af de sidste 20%, men du kan også sagtens tage et større boliglån – for eksempel hvis du ikke låner noget igennem realkredit.

Hvad koster et boliglån

De fleste danske banker tilbyder boliglån, så det er altid muligt at indhente tilbud og spørge ind til mulighederne

Som i enhver anden situation kan banken dog stille visse krav til dig og din økonomi, for at det overhovedet bliver muligt at optage et lån.

Hvad koster et boliglån?

Som udgangspunkt er renten lidt højere ved boliglån i banken, end den er ved et realkreditlån. Men da det flere steder er muligt at få en rente ned til 3% (i ÅOP), er det stadig en af de billigste typer af lån. Det skyldes især, at banken får garanti i den ejendom, du køber.

Renten kan dog stadig variere en del. Bankerne vælger selv, hvad de gerne vil tilbyde. Derfor kan det være smart at sammenligne dem på tværs af hinanden. Mange personer siger automatisk ja til det tilbud, de får i egen bank (hvilket også er ganske fint, hvis renten er lav), men det er aldrig en dårlig idé med et bredere overblik.

Du skal forvente at betale dit boliglån af med en månedlig ydelse. Denne ydelse afhænger af størrelsen på lånet, omkostningerne og løbetiden. Det er muligt at tilpasse disse ting fra start, så du kan betale lånet af i et tempo, som passer til din økonomi.

Boliglån til modernisering og renovering

Et boliglån behøver ikke kun at være til køb af ny bolig. Du kan også sagtens tage et boliglån, hvis du blot ønsker at modernisere eller renovere din eksisterende bolig.

Det er dog vigtigt, at du oplyser banken om dette, inden du tager lånet. De kan nemlig stille andre krav i dette tilfælde, og det er heller ikke usandsynligt, at renten ændrer sig. Men det afhænger også meget af, hvor stort lånet er, og hvor meget renoveringsarbejde, der skal laves.

Du kan ansøge om boliglån til både køb og renovering af almindelig bolig, af ejerlejlighed og af fritidsbolig.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hvad koster et boliglån
Author Rating
41star1star1star1stargray