fbpx

Danica Pension

Danica Pension er en af de største pensionskasser i Danmark. Den er en del af Danske Bank-koncernen og bruges derfor især af Danske Banks kunder. Udover at håndtere pensionsopsparinger, er Danica Pension også et forsikringsselskab, hvor du blandt andet kan tegne livsforsikring og sundhedsforsikring.

Værd at vide om Danica Pension

Med et stort antal kunder og en balance på over 500 milliarder kroner er Danica Pension et kæmpestort selskab. Der er cirka 800 ansatte, som primært servicerer det danske marked, men også i Sverige og Norge, hvor Danica har en vis aktivitet.

Historien bag selskabet kan føres helt tilbage til 1842, hvor den blev oprettet som en statsanstalt. I dag ejes Danica Pension af Danske Bank, og selskabet fik sit nuværende navn i 1991.

I løbet af de seneste år har selskabet primært beskæftiget sig med håndtering af pensionsopsparinger, samt med livsforsikringer og sundhedsforsikringer. På tværs af alle ydelserne har Danica Pension omkring 800.000 kunder. Det er et af de største pensions- og forsikringsselskaber i Danmark.

Pension hos Danica

Pensionsydelser er i fokus hos Danica Pension. Du kan oprette flere forskellige pensionsopsparinger, hvor Danica løbende vil tage sig af det meste. Der er mange forskellige muligheder, og en af de mest populære er Danica Balance, hvor Danicas eksperter vil investere din opsparing.

Danicas generelle strategi med pensionsinvestering er høj risiko for unge kunder, og investeringer med lavere risiko for kunder, der kommer tæt på pensionsalderen.danica pension

Der er dog også ordninger som Danica Link og Danica Select, hvor du sætter din opsparing ind hos Danica, men selv vælger, hvordan den skal investeres. En sidste mulighed er Danica Traditionel, som ikke længere anbefales af selskabet selv, men som stadig eksisterer. Det er en løsning med fokus på stabilitet, hvor du får en garanti for et minimumsbeløb, når du går på pension.

Forsikringer hos Danica

Det er også muligt at tegne forsikring igennem Danica Pension. De har seks primære forsikringer til rådighed:

  • Tab af erhvervsevne
  • Kritisk sygdom
  • Dækning ved dødsfald
  • Sundhedssikring
  • Børnesundhedssikring
  • Sundhedssikring til partner

Danica har altså et særligt fokus på varianter af livs- og sundhedsforsikringer. Udover disse forsikringer har de også en generel sundhedspakke, som kan være interessant at se nærmere på.

Hvis du ønsker at lære mere om hver af disse, kan du besøge Danicas hjemmeside, hvor hver forsikringsmulighed er beskrevet i detaljer.

Bliv kunde hos Danica Pension

De fleste kunder hos Danica er i forvejen kunder hos Danske Bank. Andre kunder kommer til Danica Pension, da deres arbejdsgiver er affilieret med selskabet.

Du kan dog sagtens kontakte Danica Pension på egen hånd, hvis du er interesseret i en af deres forsikringer, eller hvis du ønsker at have din pensionsopsparing hos dem.

 

Danica er kendte for at have høje gebyrer, men det fine udvalg af muligheder trækker mange kunder til. Blandt de eksisterende kunder er der delte meninger om Danicas service, men selskabet har over en lang periode rangeret som en af de største pensions- og forsikringsordninger i Danmark, så de har alligevel haft succes med at holde på kunderne – samt at trække nye til.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Danica Pension
Author Rating
51star1star1star1star1star