fbpx

Danske Andelskassers Bank

Danske Andelskassers Bank er et dansk pengeinstitut, der har 14 filialer og et landbrugscenter. De fleste andelskasser ligger i Jylland, men instituttet har også aktivitet på Fyn. Banken engagerer sig meget i lokalområdet og er især kendt som en landbrugsbank, om end der er åbent for alle typer af kunder.

Værd at vide om Danske Andelskassers Bank

Hvis du ønsker at være en del af en bank, som har et klart fokus på dit lokalsamfund, er Danske Andelskassers Bank et godt valg. Instituttet er også kendt som bare “Andelskassen”. Den er åben for både privatkunder og erhvervskunder. Historisk har Danske Andelskassers Bank været en landbrugsbank, hvor mange af kunderne har været en del af den primære erhvervssektor.Danske Andelskassers Bank

Siden 2011 har pengeinstituttet været børsnoteret på Nasdaq OMX i København. Andelskassen blev dog grundlagt helt tilbage i 1969, da flere andelskasser gik sammen om den. Den ejes i dag af mere end 28.000 private aktionærer samt et par investeringsselskaber, der også ejer dele af instituttet.

Ydelser og services

Både privatkunder og firmaer kan være en del af banken. Danske Andelskassers Bank tilbyder alle de mest almindelige bankydelser og skiller sig ikke ret meget ud fra andre banker på dette punkt.

Som privatkunde kan du således få almindelig konto, kreditkort, opsparingskonto, netbank og meget mere. Du har også mulighed for at optage lån til hus, bil og forbrug. Banken tilbyder normalt lån med rigtigt fornuftige renter til private kunder. Du får en privat bankrådgiver, når du er kunde hos Andelskassen. Her kan du blandt andet tale om din private økonomi, om pension og om investering.

Erhvervskunder hos Danske Andelskassers Bank får også rigeligt med rådgivning. Det er muligt at få en firmakonto med få gebyrer, og med løsninger der er lig med dine behov. Banken er især glad for at hjælpe lokale, fysiske virksomheder i Jylland, om end alle former for erhvervskunder kan henvende sig. Det er fx muligt at tage firmalån. Andelskassen har en lånepulje, som er sat til side for at hjælpe lokale virksomheder. I 2019 er lånepuljen på 250 millioner kroner.

Der er desuden flere gode services til unge kunder, hvor der er ekstra fokus på rådgivningen.

Tvivl om bankens fremtid

Danske Andelskassers Bank har en ganske udmærket egenkapital og havde overskud i 2018. Banken ser altså stabil ud økonomisk, men alligevel mener flere bankeksperter, at Andelskassen nok ikke eksisterer om nogle år.

Det skyldes blandt andet en masse rygter om opkøb. I begyndelsen af 2019 forventede alle, at Spar Nord ville opkøbe Andelskassen. Spar Nord ejer allerede en god portion af bankens aktier, men der kom i sidste ende ikke noget endeligt købstilbud.

Derfor består Danske Andelskassers Bank fortsat som den længe har gjort, og det bliver interessant at se, om banken vil blive opkøbt på et tidspunkt i fremtiden.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Danske Andelskassers Bank
Author Rating
41star1star1star1stargray