DMI radar

Radaren hos DMI er deres mest efterspurgte infoprodukt. DMI’s radar har til formål at vise og forudsige den mængde nedbør, som falder over Danmark. Radaren bringer også information om lyn, så det er altså et ganske effektivt værktøj, hvis du gerne vil holde dig opdateret på vejret.

Sådan bruges radaren hos DMI

Ifølge DMI bliver deres radar set næsten 40 millioner gange om året. Det er altså en service, som danskerne meget ofte tjekker op på.

dmi radarDeres radar viser blandt andet nedbør og lyn over Danmark. Den er tilgængelig på DMI’s hjemmeside, hvor du gratis kan få en oversigt over vejret. DMI’s radar er også grundlag for dele af vejrudsigten på tv, når der skal forudsiges nedbør og lyn.

Når du tjekker vejrudsigten, bliver du som regel præsenteret med klare og tydelige billeder. Det er ren grafisk forestilling, som DMI producerer: I virkeligheden bruger de en serie af radarmønstre til at få en oversigt over vejret. Herefter bruger de en digital billedanalyse og viser radarresultaterne i en fremstilling, der er nem at tyde for den almene seer.

Radarfremskrivning vurderer det kommende vejr

Radarfremskrivning er den metode, som DMI benytter til at forudsige det kommende vejr i forbindelse med nedbør. Radarfremskrivning betyder egentlig, at man ser nærmere på den data, som radaren allerede har fundet – og forsøger at forudsige, hvordan det vil være i fremtiden.

Du kan måske selv nikke genkendende til metoden, men på et lidt andet plan. For eksempel når du er udendørs, ser på vejret, og forsøger at finde frem til, hvordan det vil være over de kommende par timer. Det kan for eksempel gøres ved at se på, om nedbøren er tiltagende eller ej, og ved at se på skyerne og regnbygernes bevægelser. Der er altså tale om observationer, der giver grundlag for at gætte på fremtidens vejr. Radarfremskrivning er samme teknik, men med baggrund i billeder fra radaren, hvilket giver mere præcise resultater.

Nogle gange er radaren utrolig præcis, men i nogle tilfælde er det svært at forudsige vejret – selv med god baggrundsdata. Det er også grunden til, at vejrudsigterne ikke altid er korrekte, da der kan være udsving.

Tjek radaren og andre vejrudsigter hos DMI

Det er gratis og nemt at tjekke vejrudsigten hos DMI. Du kan selv tjekke deres radar, hvis du ønsker at overblik over nedbør og lyn. Det er som sagt deres mest populære tjeneste – faktisk mere populær end deres temperaturoversigt.

DMI kan passende benyttes som startside på mobil eller computer, hvis du ønsker at tjekke op på vejret i begyndelsen af dagen. Men ellers er det en hjemmeside, der altid er tilgængelig, og som konstant opdateres.

Summary
Review Date
Reviewed Item
DMI Radar
Author Rating
41star1star1star1stargray