fbpx

Ekstra: Læs endnu mere om din næste MC her!

Er du blevet eventyrlysten i trafikken? Så er du ikke alene. 2018 var nemlig et rekord-år hos de danske MC forhandlere. Der blev sidste år indregistreret over 3500 motorcykler, hvilket er en væsentlig stigning i forhold til 2017, hvor der ”kun” blev indregistreret ca. 2900.

Vi har tidligere lavet en artikel omkring de forskellige typer af motorcykler, og hvordan de adskiller sig fra hinanden. I denne omgang vil vi sætte mere fokus på trenden omkring MC, hvorfor vi ser flere på landevejen, og hvorfor de bliver mere og mere populære.

MC er blevet ”allemandseje”

En lækker MC er et eftertragtet køb hos mange danskere

Der er ingen tvivl om at der har været en hel del fordomme når det kommer til motorcykler. Dybest set har der tidligere været 3 forskellige typer; midtvejskrisen, rockeren og drengerøven. Og selvom alle 3 bestemt stadig eksisterer, så er der dog kommet langt flere til, der egentlig bare gerne vil have et lækkert stykke legetøj.

I takt med at mange af danskerne har fået flere penge imellem hænderne, er vores forbrugsvaner også ændret. Det er de færreste der vil bruge penge på en MC hvis det er svært at betale huslejen. Men i dag har folk det økonomisk set ganske komfortabelt, og det betyder at der bliver plads til andre ting. Derudover er der også mange der er gået væk fra campingvogne, og i stedet tager på MC ferier, så der ligger også nogle ændringer bag når det kommer til vores ferieadfærd. Ligesom det også er blevet mere og mere normalt at tage motorcyklen på arbejde, hvorved den får et praktisk formål.

Så alt i alt er der mange gode årsager til den øgede popularitet på MC markedet. Der er også i mange tilfælde økonomiske fordele ved at købe en MC frem for en bil – i hvert fald hvis man ser på brændstofforbruget. Typisk er de mere økonomiske, og hvis man køber den rigtige model kan man også få dem til småpenge – og uden at skulle bruge for mange penge på reservedele. Så rent økonomisk kan det for mange mennesker være et oplagt valg at anskaffe en MC, i stedet for en ”bil nummer to”.

MC fordomme lever stadig

MC førere fåes i mange former og faconer

Vi kommer dog ikke udenom at MC – på trods af den stigende popularitet – stadig er omgivet af en del fordomme. Det er stadig flest mænd der falder for de tohjulede, og de er desværre stadig overrepræsenterede i statistikkerne når det kommer til ulykker – og ja, du skal nok vente lidt på at se din lokale forsikringsassurandør udskifte firma golf’en med en tohjulet.

Til gengæld skal du måske ikke blive så overrasket hvis du ser din assurandør på en to-hjulet i privaten. I takt med at den er blevet allemandseje, har den nemlig også tiltrukket et nyt klientel. Ser man på salgstallene fra MC forhandlere rundt omkring i landet, sælger de nemlig i højere grad mere beskyttelsesudstyr end før. Det tyder på at vi er på vej væk fra ”drengerøven”, der kører rundt i sneakers og T-shirt, og i stedet for kommer til at se flere ansvarsbevidste MC førere.

I takt med at flere og flere trækker ind mod de større byer, er det også naturligt at flere vælger at købe motorcykel. Som et dagligdags transportmiddel kan motorcyklen sagtens give mere mening end en ny bil. Den er lettere at parkere, billig i anskaffelse, lettere at manøvrere rundt i tung trafik – og så holder den i evigheder. Så der er altså blevet åbnet op for de personer der rent faktisk anskaffer motorcyklen fordi den giver mening – hvilket er en spændende udvikling.

Billigere MC forsikring

Før i tiden skulle man ofte være forberedt på at skulle betale skyhøje forsikringspræmier på motorcykler. Disse er dog faldet ligesom stort set alle andre forsikringer, hvilket ydermere gør det mere attraktivt for folk at anskaffe en MC. Hvis du vælger de klassiske sæsonforsikringer kan du ofte få forsikret din MC billigere end du kan få forsikret en ny bil.

Men det er ikke kun sæsonforsikringerne / sommerforsikringerne der er faldet. I og med at helårsforsikring til MC er blevet mere populært, er priserne også faldet herpå. Det hænger sandsynligvis sammen med at vores somre er blevet længere, og at folk derfor ikke har noget problem med at køre motorcykel i længere tid på året.

Summary
Review Date
Reviewed Item
MC kærlighed
Author Rating
51star1star1star1star1star