fbpx

En campingvogn er den perfekte ferie-investering

Med en campingvogn kan du tage på ferie når som helst – hvor som helst. Camping er et ekstremt populært fænomen i Danmark – og blandt danskerne. Faktisk så populært, at 75% af overnatninger på danske campingpladser, foretages af danskere selv. Syddanmark er det mest populære område, og dette betød at der i 2018 var over 4 millioner overnatninger på campingpladser i region Syddanmark. Trods fænomenets popularitet, er der stadig mange der har problemer med at finde de rigtige campingvogne til deres behov. Det kan betyde at man laver nogle dyre fejlkøb – eller at man måske ikke engang kommer i gang!

Som altid går vi meget op i at levere en service til vores brugere. Derfor har vi i denne omgang valgt at lave et skriv omkring campingvogne, så du ved hvad du skal holde øje med når du skal på indkøb. Vi vil blandt andet komme ind på hvordan du sikrer dig at det er den rigtige campingvogn du vælger, om det giver mening at købe ny eller brugt, og hvad du ellers skal være opmærksom på ved dit køb.

Hold øje med dette når du shopper campingvogne

En lækker campingvogn er en investering du kan få glæde af i mange år frem

Det er ikke altid helt lige til at skulle købe en campingvogn. Afhængig af om du går efter en ny eller brugt model, kan der være flere forskellige ting at tage højde for. Uanset om det skal være en ny eller brugt, så er det altid vigtigt at du forestiller dig selv i campingvognen. Forstået på den måde, at mange campingvogne umiddelbart kan se ud til at være nogenlunde éns – men for dig er det måske vigtigt at vasken er placeret et særligt sted, at der er plads til flasker i køleskabet – eller måske at der skal være plads til overnattende gæster?

Vi er alle sammen forskellige, og har forskellige krav, behov og ønsker når vi leder efter campingvogne. Derfor skal du tænke dette ind i dit køb. Er det vigtigt at børnene har plads til legetøj? Vil du have strømudtag ved sengen? Alle disse små detaljer udgør i sidste ende forskellen på, om du kommer til at opleve din campingvogn som dit andet hjem – eller om det bliver en middelmådig oplevelse.

Find den perfekte brugte campingvogn

Mange kommer i tvivl når de skal beslutte sig for om de skal købe ny eller brugt campingvogn. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men typisk vil det være en anelse billigere at købe en brugt.

Fordelen ved at købe en brugt campingvogn er at du typisk får et glimrende afslag i prisen, og at den tidligere ejer med al sandsynlighed har købt ekstraudstyr igennem tiden. Det kan eksempelvis være fortelt, mover, aircon eller lignende. Her får du mulighed for at få en veludstyret campingvogn til spotpriser. Det er dog altid en god idé at sikre dig at den kommer fra en udbredt producent, så du altid kan få fat i reservedele til den.

Når du er ude og se på en brugt campingvogn, er det vigtigt at bemærke om den står ”i det fri”, eller om den enten er lagret indendørs eller under et dækken. Dette kan blot være for at passe godt på den, men det kan også være for at dække over eventuelle problemer med fugt. Hvis du ser på en brugt campingvogn hvor du ikke er 100% sikker på om den er fri for fugt, så få lavet en fugttest – disse kan du få lavet hos Dansk Camping Union hvis ikke sælgeren allerede har fået lavet én.

Det er også vigtigt at sikre sig at campingvognen har overholdt de syn den skal. Ofte skal du nemlig syne den igen ved ejerskifte, og det er ærgerligt at stå med en række udbedringer der kunne have været klaret ved tidligere syn.

Fordele ved en ny campingvogn

Når du køber en ny campingvogn får du altid reklamationsret på hele vognen samt ekstraudstyr – og ofte får du også en udvidet garanti med. Det kommer naturligvis med en ekstra omkostning end en brugt campingvogn, men for mange kan det være pengene værd.

En anden fordel ved at købe fra ny, er at du har mulighed for at ændre i de ting der ikke passer til din smag. Vil du have andre låger? Tykkere tæpper? Så kan du ofte få lige præcis det du gerne vil have installeret – dette kan ofte være mere besværligt hvis du køber brugt.

Sidst men ikke mindst, så er du også sikret at der ikke er nogle ”skjulte” skader på en ny campingvogn. Mange kan være ret så kreative når det kommer til at reparere eller fikse småskader på deres vogn, og alle disse bekymringer kan du naturligvis slippe helt og aldeles for når du køber ny.

Hav styr på tallene når du køber campingvogn

Uanset om det skal være brugt eller nyt, så er det vigtigt at du studerer tallene nøje. Her mener vi især vægten på campingvognen. Her skal du sikre dig at du må trække den med den bil du har i dag – og i øvrigt vil det også være en idé at se om du kan trække den med en mindre bil på et senere tidspunkt. Ofte har man en campingvogn i 20-30 år – og det er meget sandsynligt at du skifter bil i dette tidsrum.

I takt med at campingvogne er blevet mere og mere luksuriøse, er de også blevet tungere og tungere. Derfor bør du overveje om du i virkeligheden har brug for det udstyr den måtte have. Eksempelvis bør du måske ikke bruge 50 kilo på et klimaanlæg hvis du kun camperer i Danmark. Eller du kan måske spare 10 kilo ved ikke at have et bad – hvis du alligevel kun camperer på fuldt tilkoblede pladser.

Udover vægten er det også vigtigt at du sikrer dig at den er komfortabel i de rigtige temperaturer. Hvis du ofte camperer under varmere himmelstrøg, kan du med fordel tjekke op på naturlig ventilation, ligesom du kan nøjes med en tyndere isolering. Er du mere en vintercampist, er det vigtigere med termoisolering. Dette kan også påvirke din totalvægt – så sørg for at have dette med i overvejelsen. Som udgangspunkt er det en god idé at satse på en campingvogn der ligger 1-200 kilo under den totalvægt du må trække. Det giver dig et større råderum med hensyn til ekstraudstyr, nedgradering af bil – og grænsen for hvor meget grej du kan slæbe med. 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Campingvogn køb
Author Rating
51star1star1star1star1star