fbpx

Feriepenge 2018

Når kalenderen nærmer sig juli, begynder de fleste danskere at forberede sig på ferie. Mange holder ferie i juli måned og mange arbejdspladser holder ferielukket i ugerne 29 og 30, som er de mest gængse ferieuger. Vejret i Danmark er ikke altid lige godt. Somrene er lunefulde og kan svinge fra at være helt fantastiske, som det var tilfældet i sommeren i 2018 og til at være kolde, blæsende og regnfulde, som det har været tilfældet så mange andre somre. feriepenge 2018

Derfor booker mange danskere også en flyver sydpå, for at være sikre på, at få en ferie med sol og varme. Det er i ferien, at vi lader batterierne op sammen med familien og kommer helt ned i gear, så vi kan vende tilbage til arbejdsmarkedet med fornyet energi.

Hvor meget ferie kan du holde

At holde ferie er en rettighed vi har som lønmodtagere her i Danmark. Du kan læse mere om denne rettighed i ferieloven. Du har i alt ret til at afholde 5 ugers ferie om året. 3 af ugerne har du krav på bliver lagt i perioden fra 1. maj til 30. september, dette kaldes hovedferien. 5 ugers ferie svarer i alt til 25 feriedage. Der er sket en markant udvikling i lønmodtagernes rettighed til at holde ferie. Mange arbejdspladser tilbyder også en 6 ferieuge til deres medarbejdere. Tilbage i 1920 havde lønmodtagerne kun ret til 3 dages ferie uden løn! Så man kan roligt sige, at forholdene er blevet markant bedre siden oldefar var ung.

Hvad er feriepenge?

Som nævnt har vi i dag ret til 5 ugers ferie. De 5 ugers ferie er tilmed med løn. Feriepengene er et beløb, du som lønmodtager løbende sparer op af din løn henover året og som du så kan få udbetalt når du ønsker at afholde ferie. Du optjener 2,08 betalte feriedage for hver måned du arbejder. Selvom du ikke har optjent feriepenge til at afholde 5 ugers ferie, har du dog stadig krav på dette, du skal blot selv betale for de dage hvor du ikke har optjent feriepenge.

Feriepenge optjent i 2018

De feriepenge du optjener i et år, kan du få udbetalt det kommende år. Det betyder, at de feriepenge, du har optjent i 2018, kan du få udbetalt når du holder ferie fra den 1. maj 2019 og frem til 30. april 2020. Til sidst vil vi blot ønske dig en dejlig sommerferie, uanset om du hygger dig derhjemme, i sommerhuset eller på en lækker eksotisk feriedestination!

 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
feriepenge
Author Rating
51star1star1star1star1star