fbpx

Find din perfekte veteranbil

Overvejer du at anskaffe dig en vetaranbil? Så er du absolut ikke alene. Der kan næppe herske nogen tvivl om at vores valg af køretøj er ekstremt vigtigt i dag. Både fordi det er et rent og skært praktisk værktøj i vores dagligdag, men i særdeleshed også fordi vores bil sender et statement om hvem vi er. Er vi miljøbevidste? Praktiske? Vil vi vise vores succes frem? Alle disse ting kan ret hurtigt aflæses i vores valg af bil.

Udvalget af veteranbiler er steget

Det er sandsynligvis en af grundene til at veteranbiler er blevet mere og mere populære i den seneste tid. Det kan være fordi vi ser det som et investeringsobjekt, eller fordi det for mange er blevet deres yndlings hobby.

Veteranbiler kan i mange tilfælde vise sig som værende en værdifuld investering, men for størstedelen er det nok mere en måde at få lidt ekstra sjov i hverdagen. Vi har tidligere lavet en artikel om emnet, fordi det er blevet mere og mere populært i Danmark at købe og vedligeholde veteranbiler.

Der er også visse fordele ved veteranbiler, som du ikke får ved almindelige biler. Du kan opnå gode rabatter på dine bilforsikringer, du kan spare på registreringsafgift og på grøn ejer afgift, og så er der bedre mulighed for at en veteran tjener sig ind, end din nye Ford Focus.

En lækker veteranbil kan være en god og sjov investering

En veteranbil er glæde og image samlet i ét

I vores tidligere artikel om emnet, var vi inde på hvordan du kan spotte en god veteranbil – eller en almindelig bil som om få år kan opnå veteranstatus. Denne artikel kommer til at handle lidt mere om hvad du skal holde øje med, når du vil bruge bilen på hobbybasis frem for som et samlerobjekt.

Hvis du leder efter et hyggeprojekt, så kan det ofte være en god idé at gå efter nogle af de mere populære modeller. Det betyder at det ofte er lettere at finde reservedele og ekstraudstyr til bilen. Og det er ofte også lettere at finde hjælp hvis der skulle være nogle problemer. Det er også lettere at få solgt bilen igen, når og hvis du gerne vil det.

Fordele ved at vælge en udbredt model

Et godt eksempel på en af de mest populære modeller er den velkendte Ford Mustang. Det er én af de mest velkendte veteraner, og det har både fordele og ulemper. Blandt fordelene er, at du ikke kommer til at mangle gode eksemplarer når du shopper bil. Du har altid masser af muligheder når du går efter de mere populære modeller. Det er typisk ikke disse modeller der kommer til at indbringe mest. Hvis du går efter maksimal profit, bør du ofte undersøge de mere nicheprægede biler. Udfordringen med dem er dog, at det ofte vil være svært at finde den rigtige køber. Med en af de mere populære klassiske modeller, kan du være sikker på at får lettere ved at sælge bilen.

Det er også lidt mere acceptabelt at holde bilen lidt mere uoriginal, hvis det er en af de ”almindelige” typer. Hvor det eksempelvis er komplet uhørt at skifte anlægget ud på en gammel Aston Martin, så er det ofte mere acceptabelt på en Ford Mustang eller din Volvo Amazon. Dels fordi prisklassen er anderledes, men også fordi der typisk er flere købere til disse biler. Du skal nok kunne finde en køber til en bil der er lidt uoriginal – selvom du måske ikke får helt lige så meget for den.

Det vigtigste når du leder efter en veteranbil er at du finder én der passer til dig. Du skal sørge for at den passer til det du gerne vil med den – hvad enten det er som et investeringsobjekt, eller bare for sjov.

En amerikansk veteranbil er næsten garant for en høj gensalgsværdi

Gensalgsværdien på en veteranbil er kritisk for succes

Uanset hvad du skal bruge den til, så er det altid en idé at undersøge om du kan holde pengene hjemme på den. I mange tilfælde kan det være en god idé at spørge nogle professionelle om hjælp når du skal købe veteranbil. Det kan nogle gange være svært at gennemskue om en bil er ”original” nok, da der nogle gange kan være udskiftede dele som du ikke lægger mærke til. Det kan være skjulte ting som støddæmpere, bremser eller lignende. For at gøre det endnu mere indviklet, så er det heller ikke alle delene der tæller lige tungt.

Eksempelvis vil langt de fleste give dig ret i, at det eksempelvis er en god idé at have nye og moderne bremseklodser. Men det er ikke nødvendigvis sikkert at det er en god idé at udskifte til moderne bremsekalibre. Hvis du ikke er helt sikker på hvilke dele der skal være originale, så kan det være en god idé at få lidt hjælp udefra. I dag er der mange forskellige steder du kan få assistance fra. Både hos specialiserede forhandlere, der ofte udsteder garantier på en bils originalitet. Der er også flere konsulenter der har specialiseret sig i at hjælpe købere med at finde de perfekte biler.

Dét at samle på veteranbiler kan godt blive en god investering. Men det vigtigste er at huske på at det er meningen det skal være sjovt. Det skal være en passion – en slags hobby. Hvis man leder efter sikre og profitable investeringer, er der andre former for investeringer der kan give langt bedre. Ejendomshandel gør det eksempelvis muligt at få udbytte løbende, hvor du med biler kun får det når du sælger den.

Køb den veteranbil der passer til dig

En europæisk veteranbil kan være indbringende - hvis du finder den rette køber.

Mange begår desværre den fejl at de ser deres veteranbil som udelukkende en investering. Det betyder nogle gange at man køber en bil alt for billigt, og som derved kræver ekstremt meget arbejde. Nogle gange overstiger prisen for reservedele i realiteten også bilens værdi – for slet ikke at nævne hvor mange timer der bruges på det. For dem der godt kan lide at skrue i biler kan dette være helt fint, men for dem der har haft en drøm om at komme ud og køre i deres bil, kan det i mange tilfælde blive demotiverende. Så sørg for at du altid husker på hvad det er du gerne vil.

Hvis du gerne vil have en lækker veteranbil du kan køre i, så er det ofte en bedre idé at bruge lidt ekstra på at få en fin bil du kan køre i, da du på denne måde typisk bliver gladere for den i længden. Og heldigvis behøver du ikke bekymre dig alt for meget om et eventuelt værditab, da det skal gå meget galt før du mister penge på din veteranbil.  

Summary
Review Date
Reviewed Item
Vetaran biler
Author Rating
51star1star1star1star1star