Har du råd til et tandlægebesøg?

Mange vælger at spare tandlægen væk, selvom det kan have store konsekvenser for dine tænders sundhed. Kommer du ikke til tandlægen i rette tid, kan det være med til at forlænge en potentiel periode med smerter.

Men hvad koster det egentlig at gå til tandlægen? Og hvor ofte har du råd til at gøre det?

Tandlægen behøver ikke at koste en bondegård

De fleste går rundt med en forestilling om at samtlige tandlægebesøg koster tusindvis af kroner, men det er ikke nødvendigvis tilfældet.

Et almindeligt tjek har de fleste råd til, og ved at få dine tænder tjekket på årlig basis, så kan du forebygge større skader, der bliver dyrere at håndtere.

hvad koster tandlægebesøg

Udover selv at holde dit tandsæt sundt med børstning og anden pleje, så søg også løbende rådgivning hos en professionel.

Er du eksempelvis bosat i Horsens-området, så kan du booke et tjek hos tandlæge Rønn og Lund, så du kan holde dig opdateret på dine tænders tilstand og mulige skavanker.

Forebyggelse giver velvære

Selvom et årligt tjek ikke koster en bondegård, så kan større tandskader løbe op i tusinder af kroner.

Derfor er det vigtigt at du er god ved dine tænder og passer godt på dem. Husk at børste dine tænder minimum 2 gange om dagen, og skip ikke tandlægebesøget.

Omfanget af skader du kan ende op med som følge af dårlig tandpleje er svært at fastslå, da det varierer fra person til person. Det samme gør sig gældende for de forskellige priser på tandbehandlinger der findes.

Men det er et faktum at et årligt tandlægebesøg og en sund vane omkring daglig tandpleje kan spare dig for tusindvis af kroner på sigt. Ved at lade hullerne vokse sig større kan du risikere operativ fjernelse af en tand, som til enhver tid vil være dyrere end det årlige tjek og købet af den gode tandbørste.