fbpx

Hvad en Bitcoin koster

Hvis du er interesseret i at investere i Bitcoin, er det altid vigtigt at kende til prisen. Den svinger dog meget og har generelt været svær at forudsige – særligt over det seneste år. Her får du et overblik over hvad en Bitcoin koster.

Nuværende pris for en Bitcoin

I skrivende stund (december 2018) står en enkelt Bitcoin til 3.494 USD. Det svarer til godt 22.867 danske kroner.

Det er et forholdsvis stort fald siden samme tidspunkt sidste år, hvor Bitcoins blev solgt for over 16.000 USD stykket. Mange er dog stadig optimistiske omkring fremtidsmulighederne, da Bitcoin-valutaen tilbyder muligheder, som andre valutaer ikke kan tilbyde. Nogle eksperter mener, at værdien – i det lange løb – kan stige til mere end det tidobbelte. Men der er delte meninger, og derfor kræver det en del research inden enhver større investering.

Startprisen for en Bitcoin

Startprisen for en Bitcoin var næsten ikke eksisterende. Om end potentialet hele tiden var der, blev kryptovalutaen indledningsvis udvekslet på hobbybasis. Derfor var der ikke fastlagt nogen speciel pris for det første stykke tid.

Det første reelle bevis for en pris kom i marts 2010, hvor den første børs, Bitcoin Market, kom på banen. Her blev en Bitcoin solgt for 0,003 USD, hvilket er ingenting sammenlignet med nu. Det tog godt et år inden Bitcoins officielle værdi var over 1 dollar. Det skete i begyndelsen af februar 2011.

Store udsving undervejs

Bitcoin har haft store udsving. Frem til 2017 var væksten forholdsvis stabil og langsomt opadgående. I slutningen af 2017 kom der en gigantisk fremgang, hvor Bitcoin steg voldsomt i værdi og pludselig overgik 17.000 USD.

2018 har siden været et år med kæmpemæssige svingninger, både op og ned. Generelt er værdien dog faldet meget, når vi sammenligner med slutningen af 2017. Til gengæld er værdien stadig højere end alle andre tidligere år.

Køb af Bitcoin

Ved køb af Bitcoin er det vigtigt at overveje værdien. Bitcoin kan både modtages ved køb Bitcoin og salg, og du kan både skaffe Bitcoins via en børs og via private transaktioner. Det er dog værd at bemærke, at du ofte vil skulle betale mere end den reelle kurs.

Husk desuden at du ikke behøver at investere i én hel Bitcoin. Du kan sagtens købe en brøkdel, så man behøver altså ikke at være velhavende for at købe. Alle kan være med, og selv små transaktioner kan klares.

Hele kryptouniverset er enormt interessant at følge. Både på grund af de generelt stigende kurser over årene, hvilket gør kryptovalutaer til et fint investeringsobjekt: Men ligeledes på grund af de fremtidige muligheder som deciderede valuta.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bitcon
Author Rating
51star1star1star1star1star