fbpx

Hvad er formuerådgivning?

Formuerådgivning er simpelt formuleret en service ofte tilbudt af banker og uvildige formuerådgivere, som rådgiver dig inden for finansielle områder som f.eks.: bolig, pensionsopsparing, lån, investeringer, finansiel planlægning og lignende. Altså rådgivning omkring hvordan du kan benytte og varetage din formue på bedst mulig og mest lukrative måde. Dog er der stor forskel på om du vælger at benytte din banks formuerådgiver eller en uvildig og uafhængig formuerådgiver.

Når du vælger din formuerådgiver, er det vigtigt at vide hvordan begge parter opererer, altså både banken såvel som den uvildige formuerådgiver, der er nemlig ret stor forskel.

formuerådgivning

Før du vælger at gå med din banks formuerådgiver, er det vigtigt at du ved hvilke tendenser banken har når de giver dig personlig rådgivning omkring hvordan du skal varetage din formue på bedst mulige måde.

Formuerådgiveren i banken er nemlig ofte belønnet med bonusser og provision for at sælge dig finansielle produkter som er affilieret med banken, så det skal du tænke på hvis du vælger din banks formuerådgiver. Det er altså ikke i formuerådgiverens interesse at give dig den hudløst ærlige rådgivning, da det ikke giver bankens formuerådgiver flest penge.

Heldigvis findes der uvildig eller uafhængig formuerådgivning, til din fordel. Med uvildig formuerådgivning kan du være forholdsvis sikker på at du får den bedste vejledning som muligt. Forskellen på din banks formuerådgiver og en uvildig formuerådgiver, er at bankens formuerådgiver som tidligere nævnt er belønnet med provision og bonusser for hver gang han/hun sælger dig et finansielt produkt som banken tilbyder. Derimod er den uvildige eller uafhængige formuerådgiver udelukkende betalt via en timeløn. Det giver dig den sikkerhed at den uvildige formuerådgiver altså kan tilbyde dig det bedste produkt der passer til lige præcis dine behov og din nuværende situation, da den uvildige formuerådgiver ikke er affilieret med nogle andre økonomiske produkter.

Desuden er den uvildige formuerådgiver også mere specialiseret i formuerådgivning end bankens formuerådgiver, da bankens formuerådgiver også typisk skal varetage en masse andre opgaver, er den uvildige formuerådgiver typisk meget mere specialiseret og fokuseret på at give dig den bedst rådgivning som muligt.

Hvis du vil være sikker på at du finder den bedste uvildige rådgiver som muligt, er det helt sikkert værd at tjekke finanstilsynets virksomhedsregister ud, som giver dig et overblik over de uvildige formuerådgivere, som er anbefalede af finanstilsynet selv.

Du kan finde de bedste uvildige formuerådgivere via finanstilsynets virksomhedsregister ved at gå til dette link:

https://virksomhedsregister.finanstilsynet.dk

Så snart du lander på siden klikker du bare på listeudtræk, sorterer efter ”virksomhedsområde: øvrige”, dernæst ”virksomhedstype: finansiel rådgiver”, derefter klikker du på ”tilladelsestype: finansiel rådgiver” og så klikker du på ”hjemland: Danmark” i boksen helt ude til højre. Nu er listeudtrækket sat til at finde de bedste uvildige formuerådgivere i Danmark, som er anbefalet af Finanstilsynet. For at få hele listen, skal du bare klikke på luppen nederst på siden, som ser således ud:

Hvad er formuerådgivning

Derefter får du listen over de bedste uvildige formuerådgivere i Danmark.

Når du researcher uvildige formuerådgivere, kan det være en god idé at være opmærksom på ordet ”gratis”, hvis der er nogen der reklamerer med gratis formuerådgivning er det typisk scam og bare fup.

Hvad er prisen på formuerådgivning?

Prisen på uvildig formuerådgivning er meget forskellig men ligger typisk i prislejet fra 1.000 kr. til 2.500 kr. i timen, det kommer an på det enkelte firma og hvor stort firmaet er, samt hvor specialiserede de er i præcis det problem du står overfor, eller det område du har brug for rådgivning til.

Prisen på bankens formuerådgivning vil typisk overgå den uvildige formuerådgivning, men det kommer selvfølgelig an på den enkelte bank, men du kan næsten være sikker på at det i det lange løb vil koste mere at sige ja til bankens tilbud om et finansielt produkt, fremfor at gå med timeprisen for uvildig formuerådgivning.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hvad er formuerådgivning
Author Rating
41star1star1star1stargray