Hvad koster det at låne en million?

At låne penge er noget, som de fleste vil gøre på et eller andet tidspunkt i livet. Nogle gange er der tale om små beløb, men andre gange kan det handle om store lån. Et godt eksempel er et lån til at købe et hus – i så fald vil det være ganske normalt at låne op til en million, måske endda mere. Men hvad koster det at låne en million? Her giver vi dig et overblik over omkostningerne.

 

Låne en million til boligkøb

Hvis vi går ud fra, at du vil låne en million kroner til at købe et nyt hus, så er det umiddelbart bedst at tage et realkreditlån. Det er nemlig den billigste måde at låne på, hvis du skal til at investere i bolig. Et realkreditlån kan finansieres af et institut eller en kreditforening. Det kræver sikkerhedsstillelse i huset og du kan maksimalt låne op til 80%, men det er retfærdige krav, når alt tages i betragtning. Hvis du har brug for yderligere lån, er det oplagt at tage et boliglån i banken (en løsning som også kan overvejes helt fra start).

Løbetiden ved et realkreditlån vil være lang, og derfor betaler du langsomt lånet af. Det er ganske almindeligt at have et lån, der varer 20-30 år at betale af. Lånet kan både være med eller uden afdrag. Ofte er det dog med en fast månedlig ydelse.

ÅOP ved et realkreditlån kan variere. De billigste lån starter ved omkring 1%, men det er normalt at betale mere. Forvent måske omkring 3%. Læg det hele sammen og overordnet bør det give dig en god idé om, hvad dit lån samlet vil koste. Den månedlige ydelse vil tilpasses alt efter længden og størrelsen på lånet.

 

Låne en million til andre ting

Hvad koster det at låne en million, hvis det ikke er til boligkøb, men til noget andet? I så fald skal du tage et andet form for lån, og udgifterne vil dermed være anderledes.

Andre typer af lån kan for eksempel være et billån eller et forbrugslån. Begge kan skaffes i banken, hvis ellers du lever op til bankens krav. Den almindelige ÅOP for et billån varierer mellem 2 og 8%. Den månedlige ydelse vil være højere end ved et boliglån, da billån næsten altid betales over færre år.

Et forbrugslån har en højere rente end bolig- og billån. Forbrugslån dækker over et lån, som du i teorien kan bruge til noget, du selv har lyst til. Eksempelvis en rejse, en båd, eller noget helt tredje. Der vil sjældent være behov for at låne et så stort beløb som en million – de fleste forbrugslån er forholdsvis små. Men forbrugslån varierer dog heftigt i ÅOP. I nogle tilfælde starter de lavt, sågar omkring 3%. Ofte vil du dog skulle betale mere, og nogle forbrugslån igennem banker ligger faktisk på omkring 20%. Du kan også tage forbrugslån igennem private låneudbydere – men oftest til en højere rente. Til gengæld går proceduren ret hurtigt herigennem.

Dette var nogle få eksempler på, hvad det vil koste at låne en million kroner igennem forskellige typer af lån – forhåbentligt har det givet dig en god idé om de forventede omkostninger.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Lån million
Author Rating
51star1star1star1star1star