Hvad koster det at rejse til USA?

Hvis din genvundne mulighed for at rejse og holde ferie skal udnyttes, og hvis din drømmedestination er USA, så er der lige nogle ting du skal have styr på inden afrejse. Hvis du vil sikre dig en gnidningsfri rejse, så læs med her og få svar på, hvad du skal huske og hvilke omkostninger, du skal medregne.

Hvad er ESTA visum?

Når du rejser ind i USA, skal du medbringe en forhåndsgodkendelse, altså et visum, som til USA kaldes ESTA visum. Med et ESTA visum kan du rejse rundt i USA i 90 dage. Du skal ansøge om visum inden din afrejse, da det er lovpligtigt at have et ESTA visum ved indrejse i USA.

Hvordan får man ESTA visum?

I ansøgningen om et ESTA visum skal du besvare spørgsmål om din rejse samt nogle baggrundsoplysninger om dig selv, for at sikre, at du lever op til de indrejsekrav, der gælder i USA.

Du skal derudover udfylde dine pasoplysninger, således dit visum kan kobles til dit pas – og så snart det er godkendt skal du ikke bekymre dig om at huske et papir til – det bliver nemlig koblet op på dit pasnummer og kan derfor ses, når du rejser.

Hvad koster ESTA visum?

ESTA visum kan erhverves gennem både rejsebureauer, den amerikanske regering eller gennem konsulenter, så prisen afhænger af, hvor du ansøger om visum. Her følger de forskellige muligheder, som varierer i pris og i tid.

Den hurtigste mulighed

Hvis du har købt en flybillet spontant, og det skal gå hurtigt med dit visum. Så kan du med fordel ansøge om dit visum gennem en konsulentside. Det kan tage helt ned til en halv time, og så har du dit visum. De tilbyder desuden vejledning i processen og tilbagebetaling, hvis ansøgningen bliver afvist eller rejsen aflyses.

Den nemmeste mulighed

Hvis du ikke har travlt, men gerne vil at nogen tager hånd om ansøgningen for dig, så er en anden mulighed at ansøge gennem et rejsebureau. Prisen for håndteringen varierer fra bureau til bureau, ligeledes gør muligheden for at få penge retur, hvis ansøgningen afvises. Til gengæld får du her hjælp til processen og det hele foregår på dansk, så du kan få alle detaljer med.  


Den billigste mulighed

Det billigste er at ansøge gennem den amerikanske regering, hvor du skal betale et beløb på cirka 14 dollars, hvilket svarer til 86 danske kroner. Til gengæld foregår ansøgningsprocessen på engelsk, og hvis din ansøgning bliver afvist, får du ikke pengene retur.  

Skriv et svar