Hvad koster det at sende en pakke til udlandet?

Blandt danskerne er der et fortsat stigende behov for at sende pakker til udlandet. Derfor er prisen en vigtig faktor, og det er rart med en nogenlunde idé om, hvad det kommer til at koste. Selvom priserne varierer meget på markedet, vil du her få et overblik over de ting, der har indflydelse på prisen. Og forhåbentligt bliver du klogere på forholdene, når du skal sende en pakke til udlandet.

Pris for at sende en pakke til udlandet

Priserne starter faktisk forholdsvis lavt. I nogle tilfælde kan du for eksempel sende små pakker til Sverige eller Norge for helt ned til 35 kr ekskl. moms – og selvom det stadig er Norden, så er det trods alt også udlandet. Men priserne har det dog med at variere fra land til land. Således er vores nabolande ofte de billigste at sende til: Enten på grund af kort distance, eller også på grund af fælles pakkeselskaber. Selv til lande som er lidt længere væk – eksempelvis Spanien, Frankrig og Italien – er det muligt at sende private pakker for under 100 kr. Men det afhænger selvfølgelig også af størrelse og leveringstype.

For at give dig en hurtig idé kan det altså sagtens gøres billigt – men du har måske behov for at vælge en dyrere løsning, hvis det giver bedre mening for dig. Ofte er der nemlig flere fordele herved. Hurtigere levering er en af disse fordele. Pakker kan sagtens nå til udlandet på 1-2 hverdage. I så fald starter priserne som regel ved 200 kroner, om end det stadig kan variere heftigt.

De bedste pakkeselskaber til internationale forsendelser

DAO365 har etableret sig som et af de bedste og mest populære distributionsselskaber i Danmark. Og de leverer faktisk også til mange andre europæiske lande: Heriblandt vores nabolande, og faktisk de fleste af vores EU-venner. Du kan også sende pakker til udlandet med PostNord. Ofte med lidt længere leveringstid, men det er trods alt muligt. Andre løsninger er GLS, UPS og DHL. Store firmaer der alle har en aktiv rolle i udlandet og som typisk bringer hurtigt og sikkert frem.

Ved at benytte en fragt prisberegner kan du komme frem til den bedste løsning. Du vil typisk ende med en oversigt over de bedste priser, som du således kan vælge imellem.

Det skal du vide når du sender din pakke

Der er et par faktorer, der har indflydelse på prisen. Heriblandt:

  • Pakkens størrelse (mål i centimeter)
  • Pakkens vægt
  • Ekstra ønsker, fx ekspresforsendelse eller med ekstra sikkerhed
  • Hvor du selv sender fra
  • Destinationsland (allerede omtalt)

Det er altså nogle ting, som du selv lige skal have et overblik over først. Det er altid rart at kende til målene og vægten på din pakke. Hvis du har brug for hjælp kan du ofte få det på dit udleveringssted – fx hos en PostNord postbutik, eller et distributionscenter for et af de private firmaer.

Men meget info kan også findes på nettet. Som tidligere nævnt er det nemt at bruge en prisberegner, og den vil ofte give dig en klar idé om den endelige pris.

I alle tilfælde er det intet problem at sende en pakke til udlandet. Processen er forholdsvis simpel, og det er billigere, end hvad de fleste går og tror. Til øvrige EU-lande, og særligt til vores naboer, er prisen ofte lav. Det er normalt muligt at sende pakker til under 100 kr, men igen: Der kan være visse fordele ved at vælge dyrere forsendelser, hvad enten det er i form af hurtigere leveringstid eller bedre sikkerhed. Se selv på sagen, og vælg den løsning der passer dig bedst!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Pakkepriser udlandet
Author Rating
51star1star1star1star1star