Hvad koster det at sende et brev?

Digitaliseringen af samfundet har gjort fysiske breve mindre udbredte, og postvæsenet har svaret igen med at hæve priserne.

Derfor er der højere brevpriser end nogensinde før, men til gengæld er postvæsenet i Danmark også velfungerende. Hvis du er på vej til at sende et brev, kan du få lidt information om priserne her.

Pris for at sende et brev med PostNord

PostNord står for de almindelige postforsendelser i Danmark. Leveringskvaliteten ligger på godt 95%, hvilket er rigtigt højt, så trods regelmæssig kritik tilbyder PostNord faktisk en god brevservice for pengene.

Priserne varierer efter brevets vægt. Nedenstående priser er aktuelle i 2020 og ved forsendelse med frimærke eller mobilporto.

  • Breve op til 50 gram koster 10 kr.
  • Breve op til 100 gram koster 20 kr.
  • Breve op til 250 gram koster 40 kr.
  • Breve op til 2.000 gram koster 60 kr.

Det gælder for breve inden for Danmarks egne grænser. Breve til Færøerne og Grønland er lidt dyrere, men kun en lille smule.Hvad koster det at sende et brev

Quickbreve koster henholdsvis 29 kr, 58 kr eller 87 kr alt efter vægten.

Hvis du sender et brev med den forkerte porto på – for eksempel hvis der er betalt for lidt, eller hvis der er en fejl – så leverer PostNord alligevel til modtageren. Regningen vil efterfølgende blive sendt hjem til dig, hvor der i øvrigt er et administrationsgebyr på 80 kroner.

Spar penge med en frankeringsmaskine

Du kan spare penge ved at bruge en frankeringsmaskine til dine breve. På den måde bliver priserne lavere end hvis du sender med frimærke eller mobilporto.

Her koster et brev under 50 gram kun 8 kroner i stedet for 10 kroner.

Et brev op til 100 gram koster 16 kroner i stedet for 20 kroner. Og sådan fortsætter det – der er altså gode penge at spare, hvis du sender mange breve i det lange løb.

Breve med tillægsydelser

Det bliver dyrere at sende et brev, hvis du skal tilføje en tillægsydelse.

For eksempel er der rekommanderede breve, der benyttes til vigtig post og som koster 95 kroner udover det almindelige beløb.

Brev med afleveringsattest koster 116 kroner mere, og postforkyndelse koster 90 kroner mere.

Post bliver dyrere med tiden

Posttakster er steget i 2019 sammenlignet med i 2018. Generelt bliver det dyrere og dyrere at sende med posten, da vi lever i et digitaliseret samfund, hvor meget kan klares fra internettet.

Dog er der stadig mange tilfælde, hvor det er nødvendigt at sende et fysisk brev: Både for privatpersoner og for virksomheder. Så selvom post bliver dyrere, og selvom internettet har overtaget store dele af postens rolle, er der stadig behov for breve i nutidens Danmark.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hvad koster det at sende et brev
Author Rating
51star1star1star1star1star