fbpx

Hvad koster bilforsikring?

En bilforsikring er god at have – men vidste du at de fleste bilforsikringer er stort set ens? Det betyder, at du kan fokusere på at finde den bedste pris. Der er mange selskaber om buddet, og det er lig med et marked der er rigtigt godt for kunden. Vi giver dig et indtryk af prisen for en bilforsikring – og kommer desuden ind på nogle af de faktorer, der har indflydelse på prisen.

Pris for en bilforsikring

Priserne er aldrig de helt samme, så det bedste vi kan gøre er at give dig en nogenlunde idé om prisen.

For en ung bilist under 25 kan den årlige pris variere fra alt mellem 7.000 til 25.000 kroner. For en erfaren bilist er markedet mere balanceret: Priserne starter ved omkring 5.000 kroner årligt og går op til omkring 10.000 hos de dyreste selskaber. IF, Alka og Nem Forsikring er blandt de billigste selskaber, mens Tryg og Alm. Brand er blandt de dyreste.

Faktorer med indflydelse på prisen

Hvad koster en forsikring når alt kommer til stykket? For at svare helt ordentligt på spørgsmålet, er vi nødt til at nævne alle de faktorer, der kan få indflydelse på prisen. Det er blandt andet ting som:

  • Din alder
  • Din erfaring som bilist
  • Din anciennitet hos forsikringsselskabet
  • Din bil
  • Din selvrisiko
  • Din bopæl

Mange af disse siger sig selv: En ung bilist er fx en større risiko for forsikringsselskabet end en mere erfaren bilist, og vedkommende vil derfor skulle tegne en dyrere forsikring. Ancienniteten er også vigtig, da der ofte er gode besparelser, hvis du har været medlem af samme selskab i et stykke tid. Kan enten være via en tidligere forsikret bil, eller igennem en anden form for forsikring. Det er selskaberne ret vilde med.

Bilen har også indflydelse. Nogle biler er simpelthen bare billigere at forsikre end andre. Dyre sportsbiler er naturligvis i den højere ende, mens små almindelige biler er i den billigere ende. De mest populære biler i Danmark – Volkswagen UP, Toyota Aygo og Ford Fiesta – er alle forholdsvis billige at forsikre.

Sådan får du en præcis pris

Hvis du vil have en helt præcis pris på din bilforsikring er du nødt til at henvende dig hos et forsikringsselskab eller bruge en form for beregner. Prisen kommer nemlig til at afspejle din egen karakteristik, som blandt andet alder, erfaring, bil, bopæl, selvrisiko, osv. Den vejledende prisidé som blev nævnt tidligere i artiklen bør dog give dig et nogenlunde indtryk af, hvad du kan forvente dig.

Forskellene blandt de forskellige forsikringer er ret minimale inden for bilforsikringer. Derfor giver det god mening at vælge blandt de selskaber, der har de bedste priser. Med mere end 15 kompetente forsikringsselskaber på det danske marked er det altså muligt at kigge lidt rundt og finde den bedste deal. Der er også magasiner, der sammenligner selskaberne og skriver anmeldelser af de enkelte. Sådanne ting kan hjælpe dig godt på vej med at finde den helt rette bilforsikring.

Så for at svare på det indledende spørgsmål – hvad koster en bilforsikring? Det afhænger helt og holdent af dig personligt. Den gennemsnitlige bilist kan forvente et sted omkring 7.000 kroner om året. Men det er kun for at give dig en formodning om prisen: Den præcise pris får du først hos forsikringsselskabet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bilforsikring priser
Author Rating
41star1star1star1stargray