fbpx

Hvad koster en forsikring ?

Der findes mange forskellige forsikringer, som du kan tegne. De mest væsentlige er indboforsikring, husforsikring, bilforsikring, sundhedsforsikring, ulykkesforsikring og rejseforsikring.

Her får du en hurtig guide til, hvad hver forsikring dækker over, samt hvad hver af disse forsikringer normalt koster.

Indboforsikring

En indboforsikring dækker over de ting, du ejer. For eksempel de ting du har liggende i hjemmet, men også de ting du tager med dig, som din computer, dit tøj og din cykel. Hvis noget bliver stjålet eller ødelagt, vil din indboforsikring hjælpe dig med at dække tabet. En ansvarsforsikring føler som regel også med, hvis du står bag tabet af en ejendel hos en anden person.

Normalt koster en indboforsikring mellem 1.300 og 2.500 årligt. Forsikringen er relevant for alle, der bor i egen lejlighed eller eget hus, eller enhver som ejer værdifulde genstande.

Husforsikring

Denne forsikring dækker dit hus, men ikke indholdet i huset. Husforsikringen træder altså i kraft, hvis der sker skader på selve huset, som skal repareres eller udskiftes.

En almindelig årspris ligger på 2.500 kroner med en selvrisiko på omkring 3.500 kroner. En husforsikring tegnes tit sammen med en indboforsikring, da de komplimenterer hinanden fint.

En husforsikring bør tegnes af enhver som bor i hus eller ejerlejlighed.

Bilforsikring

Dækker over din bil. For eksempel hvis dele af bilen går i stykker som følge af et uheld, hvis den bliver stjålet, eller hvis andet skulle gå galt. Nogle tillæg kan købes så de dækker dig som chauffør – også hvis du kører i andre biler end din egen.

Priserne starter omkring 5.000 kroner årligt, men gennemsnittet ligger lidt højere. For nye bilister er prisen væsentligt højere end for erfarne bilister.

Sundhedsforsikring

Vi er alle dækket af statens sygesikring, men du kan tegne en sundhedsforsikring for at blive dækket yderligere – eksempelvis med visse operationer, behandlinger og med medicinforbrug.Hvad koster en forsikring

Hvad koster denne forsikring? Det varierer meget, da der er forskellige sundhedspakker hos de forskellige selskaber. Normalt starter det ved 1.000 kroner årligt, men kan også sagtens være dyrere.

Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring dækker uheld, hvor en person får en langvarig skade. Den kan også dække over dødsfald, således familie og nære bliver kompenseret, hvis der skulle ske noget med personen, som har tegnet forsikringen.

Denne forsikring opdeles ofte i to: Heltidsulykke- og fritidsforsikring. De tegnes dog sammen hos de fleste selskaber.

Du kan både tegne ulykkesforsikring til dig selv, til en anden person (fx dit barn) eller til hele din familie.

Årlig pris ligger som regel på 4.000-5.000 kroner og har dækning på op til en million kroner.

Rejseforsikring

En vigtig forsikring hvis du skal ud at rejse – og særligt hvis det gælder en lang rejse til en eller flere eksotiske destinationer.

Rejseforsikringen dækker ved sygdom, tyveri og andre problemer i udlandet. Den kan både tegnes for dig selv og for en større gruppe af rejsende. De fleste forsikringsselskaber deler forsikringen op i Europa og resten af verden, så her varierer priserne altså: Det kommer an på, hvor du skal hen.

En enkeltrejseforsikring, der dækker rejser i hele verden, koster gennemsnitligt 650 kroner for to uger. En årsrejseforsikring, der dækker hele verden, koster cirka 600 kroner årligt.

Det er muligt med en lang række ekstra tilkøb, når vi taler om rejseforsikringer.

Konklusion

Hvad koster en forsikring? Det håber vi, at du har fået en god idé om her. Vi har nævnt flere af de mest almindelige forsikringer, og det har forhåbentligt givet lidt god baggrundsviden.

Husk dog at priserne kan ændre sig og at de varierer hos hvert selskab. Tjek selv op hos et selskab eller igennem en beregner, hvis du ønsker en specifik pris, der er gældende.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Forsikring
Author Rating
51star1star1star1star1star