Hvad koster en kWh?

Prisen for en kWh varierer. Generelt er der dog en tommelfingerregel der siger, at 1 kWh koster omkring 2,25 kroner. Prisen svinger dog, og den bliver justeret fra kvartal til kvartal. Derfor vil den bedste løsning altid være at kigge på din egen elregning for at komme frem til den helt specifikke pris.

Hvad koster el?

Elektricitet er noget, som vi alle har brug for. Store portioner af de ting som vi bruger i dagligdagen kører på el, og det skal vi typisk betale for – i hvert fald i eget hjem. Alt fra mobiltelefon til køkkenudstyr, og nogle gange endda vand og varme, kører på el. Og prisen bliver især vigtig at holde øje med, hvis du har et stort elforbrug.

Som sagt koster en kWh omtrent 2,25 kroner. Men det varierer fra selskab til selskab og fra kvartal til kvartal. Der er altså flere faktorer, der spiller ind. Men det bør give dig en nogenlunde idé om den pris du betaler for hver kWh. Prisen fastsættes på den nordiske el-børs, hvor firmaerne byder ind med deres produkter.

Selve strømmen udgør kun en lille del af prisen

En lidt sjov ting der forvirrer mange er, at selve strømmen kun udgør op til 20% af den pris du betaler for din elektricitet. Størstedelen af udgiften er nemlig afgifter til staten. Derudover betaler du for transport af elektriciteten, samt et mindre gebyr til det el-selskab, du benytter dig af.

Da der også er potentiale for at afgifterne kan ændre sig med tiden, anbefaler vi igen, at du tjekker din egen elregning for at få en fast idé om prisen. Det er simpelthen den eneste måde hvorpå du kan være 100% sikker på, hvad du betaler for. Hvis du har en formodning om at du har betalt for meget, kan du selv tjekke forbruget og lave en nogenlunde udregning. Du kan eventuelt også forhøre dig hos dit el-selskab, hvor det jo altid er muligt at komme i kontakt.

Sådan kan du spare på strømmen

Strøm er dyrt, hvis du har et stort forbrug. Heldigvis er der mange nemme måder at nedsætte strømforbruget på. Det er altid muligt at spare en smule på forbruget – hvis du kender de rette metoder.

Først og fremmest er det en god idé at slukke helt for din elektriske apparater, når du ikke bruger dem. Lad ikke den stationære computer stå tændt hele dagen. Sluk fjernsynet når du forlader hjemmet. Lad ikke alle dine stik sidde tændt i kontakten, når der ikke er behov for det. Og så videre! Hvis du har elektrisk varme, så optimér forbruget og spar på det varme vand. Der er mange metoder, og der er meget at spare her!

En anden smart ting er at købe produkter og hvidevarer, som simpelthen har et mindre strømforbrug. Vælg for eksempel et køleskab med et godt energimærke – og det samme med de øvrige apparater.

Generelt er det super rart at have elektricitet, og det er de færreste af os, der kunne forestille os en verden uden. Men det skal trods alt betales for, og her er det vigtigt at være opmærksom. Hold dig opdateret på hvad koster en kWh og tjek din elregning, hver gang du modtager den.

<

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hvad koster en kWh
Author Rating
41star1star1star1stargray