fbpx

Hvad koster et kørekort?
Køre kort priserKørekortet er noget, som de fleste danske teenagere ønsker sig. Faktisk ender kørekortet med at være en ren nødvendighed, da det både er praktisk og rart at kunne køre bil. Men et kørekort er trods alt en forholdsvis stor udgift for de fleste unge danskere. Her får du et overblik over hvad koster et kørekort.

Kørekort priser

Når du skal til at tage et kørekort, skal du som minimum have de lektioner, der gælder i lovpakken. Det er 29 teoritimer, 4 lektioner på manøvrebane, 4 på glatbane og 16 på vej. De fleste køreskoler tager mindst 10.000 kroner for dette, og gennemsnittet er nok nærmere omkring de 12-13.000. Derudover skal du betale prøvegebyr til politiet, leje bil til køreprøven, samt betale for brug af teoribøger. Nogle køreskoler inkluderer dette i en samlet pris, mens andre har en fast pris for lovpakken og lader dig ordne resten selv.

Så hvad koster et kørekort i sidste ende, når alle udgifter er blevet inkluderet? Sandsynligvis omkring 15.000 kroner de fleste steder. Du kan være heldig med at finde en køreskole, hvor det kan klares billigere, men i de fleste tilfælde vil du skulle betale i omegnen af 15.000 kroner for kørekortet.

Du kan risikere at skulle betale ekstra hvis du dumper din teori- eller køreprøve. Typisk koster det omkring 600 kroner for en ny prøve.

Pris for ekstra kørelektioner

Mange køreskoleelever har brug for ekstra kørelektioner på vej. Både fordi de ønsker at blive bedre til at køre, men også som decideret forberedelse til prøven. Gennemsnitligt vil det koste dig omkring 500 kroner for hver ekstra kørelektion (oftest med en varighed på 45 minutter). Men igen: Det er et gennemsnit, og hos den enkelte køreskole kan det både være en smule billigere eller dyrere.

Pris for et kørekort med lynkursus

Det er blevet populært at vælge kørekort med lynkursus. Det betyder egentlig bare, at du får dit kørekort hurtigere. Almindeligvis vil det tage 3-4 måneder at tage et kørekort, men med et godt lynkursus vil du kunne gøre det på 5-8 uger i stedet.

Alle kan tage et lynkursus, hvis de har lyst, men det er særligt populært blandt kommende bilister der ikke fik taget deres kørekort i 18-års alderen.

Generelt kan du forvente dig at skulle betale omkring 2.000 kroner mere for et lynkursus. Spørg hos din lokale køreskole – nogle steder er det endda muligt at få et solokursus (du er ikke en del af et teorihold her), hvor det af naturlige grunde går hurtigere. Prisen stiger til gengæld også en hel del ved et solokursus.

Hvor er det bedst at tage kørekort?

Ofte er det billigst at vælge en køreskole ude på landet. Lektionerne og køreprøven er nemmere – mindre trafik og færre udfordringer – og det er nogle af de generelle fordele.

Omvendt siges det ofte, at de køreelever der vælger at tage kørekort i byerne, ender med at blive dygtigere bilister. Simpelthen fordi en køreelev med tidlig erfaring i den københavnske eller aarhusianske trafik vil være bedre stillet som bilist. Man bliver nemmere vant til trafik, lyskryds, håndtering af kobling, og uden de helt store negativer.

Det er dog alt sammen rygter og gætværk. I det hele taget bør du bare vælge den køreskole, som du selv synes der har det bedste at tilbyde. Held og lykke!