fbpx

Hvad koster et mobilabonnement?
Et mobilabonnement er noget vi alle har brug for. Det er nødvendigt at holde telefonen kørende, og det kan kun gøres ved at have data og telefoni til rådighed. Men hvor er det billigst – og hvad koster et mobilabonnement helt præcist? Det ser vi nærmere på her.

Så meget koster et mobilabonnement

Priserne varierer fra udbyder til udbyder. Det afhænger også af, hvor meget data og tale du vil have inkluderet i abonnementet.

De billigste abonnement rækker helt ned til 48 kr om måneden. Det er selskabet Green Tel, der tilbyder en pakke med 1 times tale og 1 GB data. De mindste pakker fra større selskaber som fx Oister og Waoo har lignende priser – henholdsvis 49 og 59 kr for de billigste mobilabonnement pakker.

Men: Gennemsnittet på markedet ligger noget højere, og det betaler sig for de fleste at købe en pakke, der inkluderer lidt mere.

Overvej et dyrere abonnement

Vi har altså slået fast at du sagtens kan få dig et billigt mobilabonnement. Men det betyder ikke nødvendigvis at det er den bedste løsning. 1 GB data forsvinder hurtigt, og der skal ikke mange opkald til før du allerede er oppe på flere timer.

De bedste mobilabonnementer er som regel dem, der har fri tale, fri SMS og forholdsvis store mængder data.

Et godt eksempel er 3’s pakke til 130 kr om måneden. Her er der fri tale og fri SMS – datamængden er 7 GB om måneden, hvilket er nok for langt de fleste. Derudover er der fri roaming i mere end 50 lande – heriblandt hele EU. Et lignende abonnement kan fås hos Telia til samme pris. I Telias pakke er der mere data når du bruger telefonen i Danmark, men til gengæld er du begrænset til 5 GB når du er i udlandet.

Til de helt store forbrugere er der pakker, hvor dataen går helt op til 1000 GB og alt andet er ubegrænset. Disse pakker ligger som regel i prisklassen 300-400 kr om måneden. Det er selskaber som YouSee, Stofa og Telia der tilbyder disse.

 

Køb mobil og abonnement sammen

Hvis du skal have ny smartphone og nyt mobilabonnement på samme tid, kan det være, at det betaler sig at købe det hele sammen. Mange teleselskaber har nemlig tilbud, hvor du essentielt ikke betaler for telefonen i begyndelsen, men i stedet betaler lidt mere i abonnementet. Der er altså tale om en form for afbetaling. Det er oplagt hvis du i forvejen leder efter begge løsninger og du ikke ønsker at betale et dyrt beløb for en ny smartphone her og nu.

 

Køb mobilabonnement og internet sammen

De fleste teleselskaber tilbyder både mobilabonnementer og bredbånd – altså internet i hjemmet. Ofte kan det være en god løsning at købe dem sammen. På den måde har du din regning det samme sted, og det er indimellem muligt at finde gode tilbud. Hos flere selskaber kan du få en samlet pakke med et mobilabonnement og installeret internet derhjemme til under 400 kroner om måneden. En rigtig fin løsning!

 

Konklusion

Nu har du hermed fået en idé om, hvad et mobilabonnement koster. Husk at finde et der passer til dine behov – held og lykke!