Hvad koster et nyt køkken?

Mange danskere ønsker et nyt køkken. Det frisker boligen op, og det øger faktisk husets værdi, hvilket er godt for husejere.

Men der er selvfølgelig udgifter i forbindelse med design og installering af nyt køkken. Dem ser vi nærmere på her.

Pris for et nyt køkken

Prisen for et nyt køkken afhænger af, hvad du selv ønsker.

Et komplet re-design af køkkenet med helt nye materialer koster fra 25.000 kroner og op.

Et køkken med ø, hvilket er ret populært, koster som regel mindst 45.000 kroner. Det kræver dog at du har en del plads til rådighed.

Vil du have et ekstraordinært køkken, hvor det er de absolut bedste materialer, der benyttes, og hvor du får et af markedets bedste designs, kan du forvente en pris på omkring 100.000 kroner. Det inkluderer også et nyt køleskab, nyt komfur og ny ovn.

Prisen kan stige yderligere, hvis du vil have et køkken, som du selv har designet. Ved at vælge en model fra en køkkeninstallatør bliver det billigere.

Det er også muligt at lave små ændringer, hvor dele af køkkenet fornyes, men ikke det hele – som for eksempel at få en ny bordplade og nye skuffer. Bare de ting gør en stor forskel i køkkenets udseende, og da priserne starter omkring 10.000, bliver det en del lettere at få råd til.

Hvis du leder efter specifikke priser på nye køkkendesigns kan du tjekke hjemmesider hos HTH, Invita og andre køkkenfirmaer for at hente lidt inspiration.

Prisen afhænger af disse faktorer

Prisen for et nyt køkken varierer. Især ud fra følgende faktorer:

  • Dit køkkens størrelse
  • Den ønskede indretning
  • De materialer der benyttes
  • Design af bordplade, vask, armatur, skuffer
  • Valg af køkkeninstallatør

Hvis du selv er dygtig med hænderne (eller har én i familien, som er), er det muligt at lave køkkenet på egen hånd: I så fald vil det være et gør-det-selv køkken, hvilket bestemt også er en løsning. Her er der gode penge at spare, da materialerne bare skal købes. Installationen står man selv for.Hvad koster et køkken

Så hvad koster et nyt køkken? Ja, det kan være alt fra 25.000 kroner og op over 100.000 – det afhænger af dine egne behov og ønsker.

Konkurrence på markedet skaber gode priser

Der er flere aktører på markedet for køkkener i Danmark. Det er en god ting som forbruger – de kæmper nemlig indbyrdes om at tilbyde de bedste priser, og det er værd at udnytte.

Der er ofte tilbud på populære modeller af nye køkkener. Hold øje med dem, og slå til, når du ser et godt tilbud.

Det er muligt at tage lån i banken, hvis du har brug for økonomisk hjælp til det nye køkken. Det er en fin løsning, hvis du ikke selv kan lægge +25.000 kr på bordet med det samme.

I øvrigt kan værdien af din bolig stige, hvis du går fra et gammelt køkken til et helt nyt. Det er altså ikke kun fordi et nyt køkken ser godt ud – der kan også være fin økonomisk grund til at gøre det, hvis du forventer et fremtidigt boligsalg.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hvad koster et køkken
Author Rating
51star1star1star1star1star