Hvad koster SEO tekster og SEO optimering?

De fleste moderne virksomheder får brug for SEO tekster på det ene eller det andet tidspunkt. Ofte i forbindelse med indhold på egen hjemmeside, men også nogle gange i forbindelse med linkbuilding.

En tekstforfatter kan hjælpe med at udarbejde teksterne – dog er det vigtigt, at forfatteren også har lidt forstand på SEO. En god løsning er at hyre et bureau til at skrive SEO tekster. Men hvad koster det? Få svaret her.

Pris for SEO tekster

Som nævnt i indledningen er det vigtigt med SEO tekster. I hvert fald hvis din virksomhed har forhåbninger om at rangere højt i Google. Til det formål er det enormt vigtigt med SEO optimerede artikler, og du kan som udgangspunkt forvente, at dine konkurrenter også har fået udført en smule intern SEO. Her skal du have fat i en tekstforfatter, som har lidt generel viden om søgemaskineoptimering, og som kan optimere teksterne efter dine ønskede keywords.

Den gode nyhed er at SEO tekster er en af de billigste ydelser, når det gælder søgemaskineoptimering. Det er typisk meget billigere end analyse og linkbuilding.

Du finder både billige og dyre tekstforfattere på markedet. Nogle forfattere har en fast timepris, mens andre forfattere tager en pris for antallet af ord. De billigste tekstforfattere ligger omkring 20-30 øre pr. ord, mens de mest rutinerede og veletablerede forfattere sagtens kan opkræve over en krone pr. ord. Prisen for en SEO artikel på 1.000 ord kan altså gå lige fra 200 kroner og op til over 1.000 kroner – alt afhængig af hvor du køber den. 

Prisforskellene på markedet fører til et ganske interessant spørgsmål: Skal man vælge de billige eller de dyre tekster? Og svaret er simpelthen, at det afhænger af behovet.

Hvis du har en ultra-vigtig underside som skal trække kunder til, og som samtidig skal sælge, bør du formentligt hyre en rutineret tekstforfatter, som kan strikke en særligt god tekst sammen. Omvendt – hvis du blot skal have dækket dig ind på en masse mindre søgeord, så hyr en billig tekstforfatter og ret selv lidt til. Hvis du skal bruge tekster til linkbuilding, så giver det umiddelbart også bedst mening at finde en billig tekstforfatter. Her har du stadig brug for et godt produkt, der fylder et bestemt antal ord og som beskriver et emne forholdsvis godt, hvilket de fleste tekstforfattere nemt kan klare. Behovet for at sælge er dog ikke til stede, så derfor behøver du ikke at betale høje priser, når det gælder tekster udelukkende til linkbuilding.

Men hovedreglen er umiddelbart: Betal den pris, som du selv er tilpas med. Sæt gerne et større budget til rådighed, hvis opgaven er særligt vigtig, men husk på at tekstforfattere i den billige afdeling og i mellemklassen nemt kan håndtere de små generelle opgaver.

Tekstforfattere har forskellige kompetencer

En anden vigtig ting at huske på: Tekstforfattere har vidt forskellige kompetencer.

Nogle tekstforfattere specialiserer sig med SEO tekster. De kan skrive et nærmest ubegrænset antal ord om et hvilket som helst emne, og de kan optimere teksten efter de ønskede søgeord.

På den anden side har vi tekstforfattere, der ikke går nær så meget op i søgemaskineoptimering, men som til gengæld kan sælge tekster, der sælger fantastisk. De specialiserer sig ofte i konverteringsoptimering frem for søgemaskineoptimering.

Er der en forskel, når det gælder priserne? Ja, SEO tekstforfattere er ofte billigere. Forfattere, der skriver med fokus på at sælge, er ofte lidt dyrere. Som internetbaseret virksomhed har du brug for begge. Måske er du heldig med at finde en person, der har forstand på begge discipliner – ellers kan du hyre et bureau, som har flere forfattere tilknyttet.

Hvad koster yderligere SEO optimering?

Måske har du nogle andre tekster liggende på din hjemmeside, som også skal optimeres. Eller måske vil du bare gerne have en ekspert til at se på hele den interne struktur. Nogle gange kan du få hjælp af samme person eller samme firma, som udarbejdede dine SEO tekster, så umiddelbart er det smartest at spørge hos dem først. Hvis du har fået en god pris på teksterne, kan du formentligt også få en god pris for et større stykke SEO arbejde.

Præcis som med SEO tekster varierer SEO optimering pris også en hel del. Det afhænger af, hvor meget arbejde du skal have lavet, hvor stor din platform er, og ikke mindst hvilket webbureau du hyrer til opgaven.

Mange bureauer tilbyder en gratis SEO analyse – men husk på at det kun er begyndelsen. Det er rart med en analyse af hjemmesiden, for det giver et udmærket overblik over, hvad der skal arbejdes på. Måske er det keywords i de interne tekster, eller måske er det linkbuilding arbejdet der skal skærpes en smule. Det kan være alle mulige situationer – og det er endnu en grund til, at priserne varierer. Intern SEO optimering er ofte billigere end ekstern SEO optimering, da sidstnævnte er mere ressourcekrævende.

Priserne for SEO optimering kan starte ved nogle få tusinde kroner og gå helt op til et sekscifret beløb i visse tilfælde. De fleste almindelige virksomheder vælger at købe en SEO pakke som indeholder et bestemt stykke arbejde (fx nogle tekster og et vis antal links). Du vil ofte se SEO pakker, hvor du eksempelvis kan købe 5 links til 3.000 kroner. Men det er blot ét eksempel. Det er også populært blandt mange virksomheder at købe månedlige abonnementer på SEO. Her hjælper et webbureau således virksomheden med at udføre SEO på et månedligt basis. En pakke, som inkluderer lidt intern optimering, vedligeholdelse og en håndfuld links, kan for eksempel koste i omegnen af 5.000 kroner. Det er en ganske typisk månedlig pris hos flere bureauer. Nogle gange betaler du for et bestemt antal ydelser, andre gange betaler du simpelthen bare en timepris.

Sådan får du mest ud af dit SEO budget

Først og fremmest bør du sætte et budget til side til SEO. Når du har gjort det, så se nærmere på, hvad du har allermest brug for. I første omgang er det formentligt mere indhold. Find en tekstforfatter til at tage sig af denne del. Sørg for at alle de vigtigste søgeord i din branche er dækket ind på din hjemmeside. Det er en glimrende måde at tiltrække besøgende via Google. Tekstforfattere tager vidt forskellige priser, men du kan formentligt finde kompetente forfattere, der skriver for helt ned til 20-30 øre pr. ord.

Efterfølgende kan du hyre et bureau til at lave en generel SEO analyse af din hjemmeside og til lidt vedligeholdelse hver måned. Til sidst har vi linkbuilding, hvilket desværre er den dyre del. Du har to muligheder her: Køb af engangspakker, hvor du får et bestemt antal links her og  nu – eller en langtidsløsning, hvor et bureau bygger links til dig hver måned. Kontakt dine nærmeste bureauer og få et specifikt pristilbud!

Skriv et svar