Hvad koster bredbånd?

Danskerne betaler gennemsnitligt 335 kroner om måneden for bredbånd. Det kan dog gøres endnu billigere, alt efter hvilken udbyder du vælger. Her får du et overblik over de billigste steder at købe bredbånd, samt lidt viden om priserne.

 

Priser på bredbånd i Danmark

Hvad koster bredbånd egentlig? Det er måske et spørgsmål, du har stillet, hvis du skal til at købe det. Men det kan også være, at du allerede har bredbånd, og gerne vil have et indtryk af priserne på markedet for at se, om det kan klares billigere end din nuværende pakke – og det kan det formentligt.

Da du normalt skal binde dig i mindst 6 måneder, angives prisen også typisk for 6 måneder.

Fullrate (1.245 kroner), Stofa (1.295 kroner) og Kviknet (1.314) kroner er alle i den billige og populære ende, når vi ser på priserne for et 6-måneders abonnement. De er alle et godt stykke under gennemsnitsprisen, da den månedlige pris således er under 300 kroner for bredbånd hos dem alle.

Det er dog priserne for deres billigste pakker – hvert selskab har også dyrere pakker til rådighed, men hvor forbindelsen fx er hurtigere, eller hvor der er mere inkluderet.

I den dyre, men dog populære ende, har vi YouSee. De har en lynhurtig forbindelse og tilbyder gode forhold, men til gengæld er det også lidt dyrere. Bredbånd hos YouSee koster 1.995 kroner for 6 måneder, en månedlig pris på 399 kroner.

Hvad koster bredbånd

Pris for oprettelse af bredbånd

Nogle selskaber kræver også betaling for oprettelse af bredbånd, samt installering af internettet. Det vil i så fald være en ekstra betaling udover selve abonnementet. For eksempel tager Stofa 99 kroner for oprettelse af flere af deres internetpakker.

Hos de fleste selskaber er det dog gratis, så længe du binder dig i mindst et halvt år. Det betyder altså, at oprettelsen er 0 kroner, og at du med det samme går i gang med selve abonnementet. Selv installationen viser sig ofte at være gratis.

Når du kigger på priserne online, vil det som sagt være priserne for 6 måneder, der står angivet. Men det betyder ikke, at abonnementet udløber derefter. I stedet fortsætter det bare til den månedlige pris, som næsten altid er den samme som før.

 

Det skal du holde øje med

Én ting er prisen, men der er også andre ting, du bør holde øje med, når du skal til at købe bredbånd.

Hastigheden er en utrolig vigtig faktor, hvis du bruger internettet meget, og hvis du gerne vil streame film og serier, eller hvis du skal spille online. Sørg for at få en god download- og uploadhastighed. Download skal helst være over 250 Mbit/s og upload skal helst være over 50 Mbit/s, hvis du har planer om at bruge internettet meget.

Hvis du kun bruger internettet til simple ting, som for eksempel at læse mails, checke sociale medier, og lede efter informationssider, så kan mindre sagtens gøre det. Her kan du sagtens spare penge og vælge et billigt bredbånd, som er fuldt ud funktionelt, men hvor der ikke betales ekstra for høj hastighed eller særlige forhold.

Typen af bredbånd er også værd at holde øje med. Der er for eksempel bredbånd igennem Fiber, hvilket er lynhurtigt og moderne. Du kan også få bredbånd igennem telefonstik eller kabel.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bredbaand
Author Rating
51star1star1star1star1star