Hvad koster det at have hund?

Når du først overvejer at anskaffe dig et kæledyr, er det sjældent, at det første du tænker på er pengene. Det er tit de nuttede små hvalpe, der er det der trækker. Første gang du så støder på det med pengene, er når du skal købe en hvalp. Det kan både være en dyr og en billig fornøjelse. Derefter dukker hundeudstyret op, og det kan være rigtig svært ikke at købe sig fattig i lækkert hundeudstyr fra for eksempel Canem, men hvad koster det egentlig at have hund?

Livstidsprisen på en hund

I løbet af en fuld levetid koster en hund i omegnen af 100.000 kroner. De penge dækker både anskaffelsesudgifterne, engangsudgifter som dyrelæge og de vedvarende udgifter, der er forbundet med at have en hund.

Det første år koster en hund omkring 2.000 kroner om måneden, hvilket hænger sammen med, at hvalpe er mere krævende end voksne hund, men efterfølgende falder de samlede udgifter til omkring 500 – 600 kroner om måneden. Det kan selvfølgelig være dyrere nogen måneder, hvis der dukker et pludseligt dyrelægebesøg op.

Hvordan kan man spare

Hvis du behandler din hund ordentligt, er der ikke mange måder at spare penge på, men det betyder selvfølgelig ikke, at de ikke er der. Det første sted at spare er ved anskaffelsesprisen. Det er ofte billige at adoptere en hund, end det er at købe en hvalp.

Et andet sted du kan spare, er ved at vælge kvalitet. Når det kommer til hundetilbehør, kan kvalitetsudstyr fra kendte mærker holde markant længere end de billigere udgaver. Det betyder, at det tit bliver billigere i det lange løb at købe udstyr i høj kvalitet.

Det sidste du kan gøre for at spare penge, er at sørge for, at din hund er sund og rask. Dyrelægebesøg kan hurtigt blive dyre, og derfor er der ingen grund til at øge til mængden af regninger, ved ikke at sørge for at din hund er sund og velnæret.

Skriv et svar