fbpx

Hvor mange hedder?

Alle har et navn, og de fleste navne har betydning. Det er altid en sjov ting at se nærmere på. Måske har du tænkt på navne til et kommende barn, eller også er du bare interesseret i navne fra et generelt synspunkt. Uanset hvad, så får du her en oversigt med de mest udbredte navne i Danmark, samt de mest populære navne for nyfødte lige nu. På den måde får du et svar på, hvor mange der hedder det ene og det andet navn i Danmark.

Disse navne er de mest udbredte

Ser vi på hele Danmarks befolkning, er der mange navne, der går igen. Danmarks Statistik har information om alle danskere, og de stiller hvert år en liste til rådighed, som viser hvor mange der hedder de forskellige navne. På deres hjemmeside kan du for eksempel se en liste over de mest udbredte navne til både kvinder og mænd, samt en liste over de mest udbredte efternavne.hvor mange hedder

De tre mest forekommende pigenavne blandt hele befolkningen er Anne (45.516), Kirsten (40.631) og Mette (38.683).

De mest almindelige drengenavne blandt hele befolkningen er Peter (48.291), Jens (45.722) og Michael (45.026).

Når det kommer til efternavne, er Nielsen (245.895), Jensen (244.193) og Hansen (205.397) de mest udbredte. Mere end hver tiende dansker har altså et af disse tre efternavne. Folk er dog i stigende grad begyndt at gå væk fra traditionelle efternavne og i vælger stedet alternative efternavne til deres børn. For eksempel er det blevet populært blandt mange at skrotte efternavnet og benytte et tidligere mellemnavn – både til sig selv, men også til børn.

Statistiske undersøgelser viser, at der er flest unikke navnekombinationer i Københavnsområdet sammenlignet med resten af landet. To ud af tre personer under 18 i København har en unik navnekombination, som ikke deles med andre.

Her er de mest populære navne fra det seneste år

Hver sommer laver Danmarks Statistik som regel en oversigt med de mest populære navne fra året før. Den seneste statistik, som vi har adgang til, kommer fra juli 2018 og dækker over de mest populære navne for nyfødte i 2017.

De mest populære pigenavne var:

 1. Ida
 2. Emma
 3. Sofia
 4. Ella
 5. Freja
 6. Josefine
 7. Alma
 8. Alberte
 9. Anna
 10. Agnes

Og for drenge så det således ud:

 1. William
 2. Noah
 3. Oscar
 4. Lucas
 5. Carl
 6. Victor
 7. Oliver
 8. Alfred
 9. Malthe
 10. Emil

Hvor mange hedder det samme som dig?

Det har de en oversigt over hos Danmarks Statistik. Besøg deres hjemmeside, tast dit fornavn og dit efternavn ind, og se hvor mange andre danskere du deler navn med.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hvor mange hedder
Author Rating
41star1star1star1stargray