Investeringsrådgivning

Investeringsrådgivning er til dig som skal have rådgivning angående dine økonomiske investeringer. F.eks. hvis du overvejer at investere i forskellige aktier og andre aktiver, for at kunne spare op til din pension eller lign. Og gerne vil finde ud af hvordan du får det største afkast muligt ud fra den mindste risiko, da giver det god mening at tage fat i en investeringsrådgiver, dog skal man virkelig være på vagt når man leder efter en troværdig investeringsrådgiver, da det er dine egne penge der skal investeres for.

Investeringsmarkedet er et marked der konstant fluktuerer, hvilket vil sige at det er et område hvor der konstant kommer nye informationer, trends og måder at gøre tingene på, derfor kan det som privatperson med andre tiltag end at investere, være en stor mundfuld at forstå, uden nogle økonomisk baggrund, hvilket er en god grund til at udlicitere rådgivningen til en investeringsrådgiver, om det så er en investeringsrådgiver fra banken eller om det er en uvildig økonomisk rådgiver du vælger at blive rådgivet af, er selvfølgelig op til dig, lad os kigge lidt på forskellene mellem de to slags rådgivning.

Investeringsrådgivning fra banken VS. Investeringsrådgivning fra en uvildig rådgiver

Du kan blive rådgivet på flere forskellige måder, enten af din bank eller en uvildig- uafhængig økonomisk rådgiver.

Investeringsrådgivning

Typisk kigger investeringsrådgiveren på hele din økonomi for at kunne regne ud hvad der giver bedst mulig mening for dig og dine investeringer, det kræver altså total transparens fra begge parter, både investeringsrådgiveren samt skal du være åben for at kunne fremvise hele din økonomi.

Der er fordele ved at vælge en uvildig investeringsrådgiver, fremfor at gå i banken, da problemet med banken er at investeringsrådgiverne der ikke er lige så specialiserede som en uvildig investeringsrådgiver typisk er. I banken skal du også huske på at de operer ud fra et lønsystem som giver investeringsrådgiveren bonusser og provisioner, baseret på hvilke økonomiske services de kan sælge til dig som kunde i banken. Dette er ikke altid til fordel for dig og det er ret typisk at investeringsrådgiveren ikke tilbyder dig et produkt som du egentlig har brug for.

En uvildig investeringsrådgiver derimod kan være specialiseret inden for bestemte investeringsområder, som er til fordel for dig hvis du f.eks. vil investere i aktier for at kunne øge økonomien til din pension. Derudover er den uvildige økonomiske rådgiver altså udelukkende lønnet på et timeligt honorar, så du betaler kun for timerne hvor du bliver rådgivet og ikke nogle andre økonomiske tilbud, produkter eller services. Det garanterer altså at du kan være rimelig sikker på at du modtager en ærlig og gennemsigtig rådgivning fra en uvildig økonomisk rådgiver.

Tip: Hvis du vælger banken som din investeringsrådgiver

Hvis du har det ukomfortabelt med at vælge en uvildig investeringsrådgiver, som operer udenfor bankens normale procedure, kan det klart anbefales at du tager fat i en uvildig investeringsrådgiver alligevel. Et smart valg kan være at gå i banken og få en rådgivning uden at sige ja til noget, men blot for at forhøre dig om hvad de har at tilbyde og så derefter gå til en uvildig investeringsrådgiver, som kan hjælpe dig med at vurdere om forslaget fra banken af er okay eller ej. Så hvis du er mest sikker og tryg ved banken, er det stadig en god idé og et klogt valg at få en ”second opinion” fra en uvildig investeringsrådgiver, så får du lidt fra begge sider.

Du kan finde en uvildig investeringsrådgiver som er godkendt af Finanstilsynet, ved at gå til Finanstilsynets virksomhedsregister og lave et listeudtræk ved at sortere efter de præcise virksomhedstyper og områder du leder efter svar hos. Du kan tilgå Finanstilsynets virksomhedsregister ved at gå til dette link:

https://virksomhedsregister.finanstilsynet.dk/

Summary
Review Date
Reviewed Item
Investeringsrådgivning
Author Rating
51star1star1star1star1star