Kan man finde kviklån med en lav rente

Dette indhold er sponsoreret

Et kviklån er et andet ord for forbrugslån eller banklån, men har fået ry for at være et hurtigt lån, som du kun kan ansøge om online og ofte med en høj rente. 

Det er heldigvis ikke længere tilfældet, men mange kender kun ordet kviklån, og forbinder det med noget negativt, selvom det faktisk er muligt at få kviklån med lave renter, hvor du samtidig får pengene i hånden på kort tid, men hvor banken har kreditvurderet dig først. 

Og da alle banker tilbyder kviklån/forbrugslån, kan det derfor være en god ide at undersøge markedet og sammenligne de forskellige udbydere for at finde det bedste tilbud. Bliv klogere på, hvordan du sammenligner kviklån med lav rente her.

Hvad er et kviklån, og hvordan fungerer det?

Et kviklån er som sagt bare en betegnelse for et lån, hvor du som låntager ikke stiller sikkerhed. Men mange forbinder det samtidig også med, at man hurtigt kan optage lånet, og den er faktisk god nok. 

Det tager nemlig ikke mange minutter at ansøge om lån online, og det betyder, at du slipper for at skulle aftale en tid med banken, blot fordi du mangler penge til en akut opstået mekanikerregning.  

Du behøver ikke være ekspert for at få en god pris

Når du skal sammenligne tilbud på kviklån, er det vigtigt, at du undersøger flere forskellige låneudbydere og deres tilbud. Det giver dig mulighed for at finde det bedste tilbud, der passer til dine behov, og du behøver langt fra at være ekspert for at finde det bedste kviklån på markedet. 

Det vigtigste er, at du sammenligner de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Jo lavere ÅOP er, jo bedre, da det betyder en lavere årlig omkostning for dig.

Du bør også undersøge, hvilke gebyrer der er forbundet med kviklånet. Det kunne for eksempel være et administrationsgebyr eller et gebyr for tidlig afbetaling.

Endelig bør du være opmærksom på, hvor lang tid du har til at betale lånet tilbage. Her er det vigtigt, at du forholder dig realistisk til din økonomi, så du er sikker på, at du har råd til at betale lånet tilbage inden for løbetiden. Hvis du vælger en for kort løbetid, er det ikke sikkert, at bankerne kan godkende dit lån. 

Det kan være en god idé at sammenligne flere forskellige bankers priser og vilkår, så du finder det kviklån, der passer bedst til dine behov.

Sådan finder du det bedste kviklån

For at finde den bedste pris bør du altid bruge en sammenligningstjeneste, der gør det så nemt som muligt for dig at indhente tilbud. Det skal være nemt, smart og hurtigt, så du ikke skal bruge mere tid end højst nødvendigt på at søge. En af de største sammenligningstjenester i Danmark er LendMe, der indhenter tilbud fra 17 forskellige banker, så du kan nøjes med at vælge det bedste. 

Når du laver en ansøgning, får du rigtige tilbud, og det er derfor legende let for dig at få tilbud fra kendte banker uden at skulle ringe eller skrive direkte til dem. Og hvis du er i tvivl om, hvorvidt det rent faktisk er en god ide at sammenligne, viser en undersøgelse af bankernes prisindeks, at der er op til 5.5 gange forskel fra det billigste til dyreste lån. Det er en forskel, som de færreste har lyst til at betale. 

Når du bruger en sammenligningstjeneste, springer du altså alt det kedelige ved lån over, og går direkte til at vælge, hvor du låne pengene. Og da der ikke er nogen grund til at vælge andet end det billigste, bør det ikke tage dig mere end 10 sekunder at vælge. Hvis du har mange tilbud, sorterer du blot efter ÅOP eller rente, og så finder du dermed det bedste lån. 

Det er gratis uanset om du låner pengene eller ej, og der er derfor ingen økonomiske argumenter for ikke at sammenligne tilbud, inden du låner. 

Skriv et svar