fbpx

Køb af brugt bil

Ved køb af brugt bil er der mange overvejelser der skal tænkes igennem. Det gælder også ved nye biler, men især ved brugte. Ved brugte biler er der nogle ekstra ting der er gode at tjekke igennem, så du ikke kommer til at få nogle grimme overraskelser senere hen.

Der er dog også en lang række fordele ved at købe brugt – så hvis man ved hvad man skal lede efter, kan man gøre sig en ekstra god handel. I denne artikel vil vi sætte fokus på hvordan du sikrer dig at det er en sund bil du får fat i. Derudover vil vi også gennemgå forskellige typer af udstyr du skal holde øje med, som kan være med til at gøre prisen endnu bedre!

Sådan klarer du nemt køb af brugt bil

Tjek op på forhandleren ved køb af brugt bil

Der er mange gode forhandlere derude, og der er desværre også mange dårlige.

Du bør altid sikre dig at sælgeren ikke har nogle sager imod sig på eksempelvis firmatjek.

Det er også en god ide at se på forhandlerens hjemmeside. Har de anmeldelser? Skriver de deres CVR nummer på? Ser hjemmesiden generelt set reel ud?

Tjek også altid deres facebook profiler, og hold øje med om de har fået nogle negative anmeldelser – og hvordan de besvarer disse. På denne måde kan du ret hurtigt få en fornemmelse af om det er en virksomhed du vil handle med.

Gennemgå og prøv bilen før du køber den

Ved køb af brugt bil skal du altid kræve en prøvekørsel, nøjagtigt ligesom med en ny bil. Formålet er dog anderledes.

Ved en ny bil skal du sikre dig at den kører som du gerne vil have. Ved en brugt skal du også sikre at den kører uden fejl og problemer. Det gør ikke noget at sætte den på prøve. Find en parkeringsplads og drej så skarpt du kan fra side til side. Her kan du ofte høre om der er mislyde, som kan indikere problemer. Lyt også til motoren, udstødningen og bremserne. Alle mislyde skal undersøges, og hvis du mærker nogle bump på noget tidspunkt, skal dette også gennemtjekkes.

Det er også altid en god idé at se bilen i forskellige typer lys. Her får du mulighed for at se om der kunne være problemer med lakken, ridser der ikke er blevet nævnt, eller reparationer som ikke er noteret ned. Du skal også sikre dig at bilen har alt det udstyr som er nævnt, og sørg for at kilometertal og årgang passer med det registrerede.

Vurder ikke kun ud fra synsrapporten

Mange tror at en synsrapport er en komplet og udtømmende rapport over bilen. Det er ofte ikke tilfældet, da der ofte kun udføres stikprøver på de ting man ved kan være problematiske. Derfor kan en bil have en perfekt synsrapport, men stadig have problemer der skal udbedres. Naturligvis skal synsrapporten være til stede og i orden, men det er ikke en undskyldning for ikke at gå bilen nøje igennem alligevel.

Hav styr på din slutseddel

Slutseddel

Slutseddelen er en slags kvittering på dit køb. Så hvis der er noget ekstraordinært du er blevet enig med sælgeren om, skal det stå her. Her skrives bl.a. bilens sidste syn, restgæld, kilometertal, om der er fabriksgaranti, udskiftninger af dele og så videre. Det er altid en god idé at notere på din slutseddel at du skal have lov til at få den gennemgået hos eksempelvis FDM.

Din slutseddel er et bindende dokument, så hvis der er fejl og mangler der ikke er noterede, kan du komme til at hænge på dem senere. Udover fejl i henhold til formodningsreglen er der ikke meget at gøre, hvis du kommer hjem og finder ud af at det aftagelige anhængertræk ikke lige fulgte med, hvis ikke det står på slutsedlen.

Den første pris er aldrig den sidste pris ved køb af brugt bil

Spar penge ved køb af brugt bil

Ved køb af brugt bil kan du tage dig et par friheder som man ikke kan ved nye biler. Som udgangspunkt kan du altid tillade dig at kræve en lidt lavere pris for bilen. Det er her en god idé at undersøge lignende biler inden du ser den du har tænkt dig at købe, så du har noget at holde prisen op imod. Det er dog ikke sikkert at en forhandler er villig til – eller kan – give dig en lavere pris, men så er der heldigvis masser af andre muligheder.

Forhandlere har ofte mulighed for at give dig nogle sliddele med i handlen, da det alligevel er noget de har på lager. Det kan være ting som tandremme, pærer, tændrør eller lignende småting. Hvis du er en lidt skarpere forhandler kan du også ofte få noget lidt lækrere udstyr med. Det kan være et ekstra sæt dæk, tagbøjler, en tagboks, en GPS – eller noget helt andet. Hvis ikke forhandleren går med til dette, kan de typisk smide en længere serviceperiode eller en billigere bilfinansiering med. Pointen er, at uanset hvad du kommer ud med, skal værdien overstige det beløb du har givet.

Tjek op på finansieringen ved køb af brugt bil

Slutteligt vil vi anbefale at du altid får tjekket op på finansieringen INDEN du ser bilen. Nogle gange kan man blive lokket med en god og hurtig handel, uden at der er noget negativt i det. Men ved hurtige handler kommer også hurtige beslutninger.

Og her kan du ofte være nødt til at få finansieret hos forhandleren. Det kan i mange tilfælde også være fint, og måske den bedste finansiering – men forhandlere får ofte provision af dette. Og det betyder at du kan spare en procentdel ved at gøre det selv. Så få altid tjekket op på hvad du SELV kan finansiere bilen til, udenom forhandleren.

Ofte kan der være penge at spare. Selv hvis der ikke er, er det vigtig viden til forhandlingen med sælgeren.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Køb af brugt bil
Author Rating
51star1star1star1star1star