fbpx

Køb af ny bil – vigtig viden inden du går i gang!

Det at købe en bil er en stor ting for langt de fleste. En bil er vigtig, da den både er et transportmiddel, et brugsværktøj – og ikke mindst et statussymbol (i hvert fald hos mange mennesker. Ikke dig, naturligvis – den slags falder du jo ikke for…). Derfor er det en smule skræmmende at så mange mennesker hver gang kaster sig hovedkulds i ét af de vigtigste køb i deres liv. Det er faktisk én af årsagerne til at vi valgte at komme med et auto-tema, så vores læsere kan blive en lille smule klogere på hvad køb af ny bil indebærer. Og specielt hvordan du kan få den skarpeste pris – og cirka hundredvis af andre ting.

De bedste tips til køb af ny bil

Sørg for at få den RIGTIGE pris – første gang.

Der kan være mange aspekter i at skulle købe en ny bil. Den skal passe til dit behov. Der skal være plads til alle, farven skal være i orden – og så skal den jo naturligvis gerne være så billig som muligt.

Der er ingen af os der har lyst til at købe noget til overpris, og det gælder i dén grad også når det kommer til biler. Det at skulle få den ”rigtige” pris, handler dog ikke altid om at få den laveste pris. Langt fra, endda. Og en forhandler du føler dig tryg ved og som har et godt ry, sælger dig ikke nødvendigvis bilen til ”overpris”, bare fordi han er 5.000 kroner dyrere. Det handler i lige så høj grad om at mærke efter på hele købsoplevelsen, så du er sikker på at du kører ud fra forhandleren med den rigtige bil – og ja. Til den rigtige pris.

Vælg dit ekstraudstyr med omhu når du køber ny bil

Når vi har at gøre med køb af ny bil, så har du alle muligheder for at få en bil der er skræddersyet præcis til dig. Det betyder at du har muligheden for at sikre dig at den passer til dit behov, din kørestil og dit temperament. Er det vigtigt for dig med fuldautomatisk klima, men knap så vigtigt med anhængertræk? Kører du meget i byen, så kan det give mening at tilkøbe stop n’ go funktion – eller endda automatgear, hvis du er til den slags. Ekstraudstyr er det der adskiller din bil fra naboens. Men det er samtidig også her, man ofte kan lande i nogle meget dyre impulskøb. Så sørg for at holde hovedet koldt, og virkelig overveje om bilen tilbyder dig det du VIRKELIG har behov for, eller om den bare er fyldt med smarte tricks og gimmicks.

Det betyder at du har muligheden for at sikre dig at den passer til dit behov, din kørestil og dit temperament. Er det vigtigt for dig med fuldautomatisk klima, men knap så vigtigt med anhængertræk? Kører du meget i byen, så kan det give mening at tilkøbe stop n’ go funktion – og så videre. Ekstraudstyr er det der adskiller din bil fra naboens. Men det er samtidig også her, man ofte kan lande i nogle meget dyre impulskøb. Sørg for at holde hovedet koldt, og overvej om du VIRKELIG har behov for det, eller om den bare er fyldt med gimmicks.

Sørg for balance i udstyrspakken

Når det kommer til ekstraudstyr er det vigtigt at finde en god balance. Du skal selvfølgelig sørge for at lede efter det udstyr du har brug for – og lyst til. Hvis du ender med at købe en ny bil der mangler helt essentielt ekstraudstyr, er der stor sandsynlighed for at du kommer til at blive træt af den relativt hurtigt.

Det giver dig en rigtig kedelig oplevelse, og i nogle tilfælde kan manglet føles så stort, at mange vælger at bytte bilen ud med en anden. Dette giver typisk højere omkostninger, og mere besvær. Så sørg for at vælge det du vil have – og det du har brug for.

Se altid på flere biler før du køber

Prøv flere biler før du køber ny bil

Er du blevet forelsket i drømmebilen? Fantastisk. Nu er dit eneste job faktisk at lade være med at købe den. Lyder det ulogisk? Det er det faktisk ikke. Når man ser den nye bil i udstillingshallen står den typisk flot, poleret, støvsuget – og så dufter den selvfølgelig af ny bil. Alt sammen er med til at man som potentiel ny køber kan blive forblændet. Derfor er det altid en god idé at du sørger for at udvide din horisont en smule. Når du har fundet ud af hvad du leder efter, så prøv eventuelt at undersøge andre mærker. Ofte kan du finde noget tilsvarende hos et andet bilmærke. Og nogle gange kan der være store forskelle på priserne, uden at du nødvendigvis behøver at gå ned på udstyr.

Orker du ikke at se på flere forskellige bilmærker fysisk, så tjek i det mindste forhandlernes hjemmesider inden dit køb.

Hold øje med kampagner ved køb af ny bil

Det er efterhånden ingen nyhed at der er skarp konkurrence i bilbranchen. Derfor kommer fabrikanterne ofte med gode kampagner der kan give dig et betydeligt nedslag i prisen. Nogle gange kommer nedslaget kontant og med det samme i købsprisen, andre gange i form af gratis ekstraudstyr. Det er heller ikke unormalt at man kan få forlængede garantier og serviceaftaler. I sidste ende kan dette betyde store besparelser når du skal købe din nye bil.

Forhandlere er typisk altid gode til at markedsføre deres kampagner i bl.a. radio, tv og lokale aviser. Gider du ikke vente på at få nyhederne serveret, kan du altid tage ind forbi de enkelte bilmærkers hjemmesider. Der er næsten altid en eller anden kampagne i gang, så der er rig mulighed for besparelser.

Læs anmeldelser – og mange af dem

Okay – det her punkt er måske ikke direkte relateret til at spare penge. Men det er dog stadig vigtigt have en lille smule styr på sagerne ved køb af ny bil. Derfor er det altid en god idé at læse nogle anmeldelser af den pågældende bil. Du kan ofte finde dem på Youtube, hos bilmagasiner og på en simpel google søgning. Ofte kan bilanmelderne finde nogle lidt mere detaljerede fejl og mangler end du måske kan. Ofte er de også gode til at spæde til med deres øvrige erfaring om eksempelvis bilmærket, motortypen eller lignende. Du kan betragte det som en form for “uvildig rådgiver” når du skal købe ny bil.

Køb af ny bil - sådan kommer du nemt igennem det
Summary
Review Date
Reviewed Item
Køb af ny bil
Author Rating
51star1star1star1star1star