fbpx

Lån penge

De fleste danskere har på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv behov for at låne penge. Det gælder især når vi skal lave større investeringer, som for eksempel fast ejendom eller en ny bil. Der kan dog også være andre perioder i livet, hvor privatøkonomien kan have behov for en ekstra økonomisk indsprøjtning i form af et lån. I denne artikel giver vi dig nogle gode råd om at låne penge.

Hvor kan man låne penge til bil og bolig?

Skal du låne penge til en ny bolig vil det være naturligt, at henvende sig i sin bank og i et realkreditinstitut for at få finansieringen på plads. Der er regler for hvor stor en del af boligens pris, du kan finansiere gennem et realkreditlån, så hvis du ikke har sparet penge op, er det ofte nødvendigt at supplere realkreditlånet med et banklån.Lån penge

Hvis du skal købe en ny bil tilbyder mange bilforhandlere i dag lån, som i mange tilfælde kan konkurrere med bankernes billån, så det er en god idé at undersøge denne mulighed. Der findes også finansieringsselskaber på nettet, der tilbyder billån.

Lån penge til forbrug

Som nævnt i indledningen, er det ikke kun de store investeringer hvor vi kan have behov for lidt ekstra kapital. Det kan også være du skal bruge penge til en fødselsdagsfest, en bryllupsfest, en ferierejse, uforudsete udgifter eller noget helt andet. Den oplagte mulighed er, at tage en samtale med din bank om dit lånebehov. Har du ikke mulighed for at låne i banken eller står du og skal bruge penge nu og her, er der også mange andre muligheder for at låne penge til forbrug på nettet.

Forbrugslån og kviklån på nettet

En søgning på google efter ”kviklån” eller ”forbrugslån” afslører, at der er rigtig mange forskellige finansieringsvirksomheder, der tilbyder disse lånetyper. Godkendelsesprocedurerne hos låneudbyderne, er ofte lynhurtig så du kan have pengene på din konto i løbet af kort tid. Inden du vælger denne type lån, er det en god idé, at sammenligne udbyderne, så du er sikker på at få den billigste løsning. Her skal du kigge på det. der hedder ”Årlige omkostninger i procent” eller bare ÅOP.

ÅOP indeholder de samlede omkostninger, der er ved lånet udtrykt i procent. ÅOP indeholder derfor alle de udgifter, der er forbundet med at optage og tilbagebetale lånet. En god måde at få overblik over de forskellige låneudbyderes priser, er gennem de forskellige lånesammenligningssider, der findes på nettet.

Inden du optager lånet, bør du desuden sætte dig grundigt ind i de vilkår, der gælder for lånet, så du ikke får negative overraskelser, når pengene skal betales tilbage.

Vi håber at du i denne artikel er blevet lidt klogere på hvad et lån er, og har fået viden om nogle af de mest gængse lånetyper.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Lån penge
Author Rating
51star1star1star1star1star