LED-strips er en populær lyskildeLED-strips er blevet en mere og mere populær lyskilde i de danske hjem. Du har formentligt allerede hørt, at LED-lyskilder er at foretrække fremfor de traditionelle glødepærer, halogenpærer og sparepærer. LED-belysning er nemlig mere energieffektiv og har en længere levetid.

Den nye LED-teknologi gør, at det er muligt at bruge den på en række forskellige måder, som ellers ikke ville være muligt. Og det er lige præcis her, at LED-strips kommer ind i billedet.

Hvad er LED-strips?

Det kan for nogen være lidt forvirrende, at det bliver kaldt for LED-strips. Derfor har LED-strips også fået den danske betegnelse LED-bånd, som måske virker mere naturligt for nogen.

LED-strips, eller LED-bånd, består af en masse bittesmå LED-pærer, der kan sidde fast på eksempelvis et selvklæbende bånd. Dette bånd er utrolig fleksibelt, da det hverken er særlig bredt eller tykt. Det vil sige, at det kan monteres stort set overalt.

Det kan du bruge LED-bånd til

I en årrække har LED-bånd mest været brugt til enten baggrundsbelysning, effektlys eller som dekorativ belysning. Sådan er det ikke længere, da mange har fået øjnene op for lysets høje lysudbytte og styrke

Derfor bliver LED-bånd nu brugt til langt mere end tidligere.Med LED-strips kan du nemlig få lys der, hvor det ellers er umuligt at bruge andre former for belysning. Ønsker du for eksempel lys i dine skuffer i soveværelset, så du kan se indholdet, når din partner stadig ligger og sover? Eller måske ønsker du lys langs kanten af din seng, så du altid kan finde vej? Så er det LED-strips, du skal have fat i.

Mange bruger også LED-bånd under køkkenskabe i stedet for almindelige armaturer. Hvis pladsen er trang, åbner LED-bånd op for at få lys i mørket hvor som helst.

Med LED-bånd får du altså lys, der kan bruges alle steder, hvor der er behov for mere lys – også selvom, at der er masser af plads til andre lyskilder. Om du bør vælge den ene LED-belysning fremfor den anden kommer an på dine præferencer og behov. Mens nogle eksempelvis foretrækker LED-armaturer, er andre vilde med LED-strips.

Lær begreberne at kende inden køb af LED-strips

Når du skal købe LED-strips, eller LED-bånd, er der flere forskellige begreber, du skal lære at kende. Du er naturligvis interesseret i at kende til bådelysstyrken og farvetemperaturen. Når det kommer til LED-belysning, måles lysstyrken i lumen, mens farvetemperaturen måles i Kelvin.

Det kan godt virke forvirrende med alle de nye begreber i første omgang. Men du kan se priser her på LED-strips og samtidig få mange flere informationer om LED-bånd. Har du brug for yderligere oplysninger, er der masser af hjælp at hente ved at søge på Google eller ved at henvende dig til en forhandlers kundeservice.

Du kan derfor tage det ganske roligt, når du er blevet interesseret i at investere i LED-strips, fordi de kan give dig den rette belysning et specifikt sted. Har du brug for at kunne dæmpe dine LED-strips, er dette også en mulighed.

Skriv et svar