Med en god loftisolering kan du spare mange penge

Når vinteren melder sin ankomst, så skal der skrues op for varmen i vores hjem. Ingen kan lide en kold temperatur i stuen, og fryser vi for meget bliver vi syge. Men det kan være dyrt at varme hjemmet op.

Gamle huse kan ofte have en dårlig isolering. Se forneden hvordan du kan spare på varmeregningen med en god loftisolering.

Undgå at varmen forsvinder

Bor man i et hus eller en lejlighed af ældre dato, så kan det være at loftisolering ikke er helt op til dato. Som oftest har gamle ejendomme en isolering på 50-100 mm, hvilket er langt fra nok for at holde varmen indendørs.

Ligemeget om man benytter sig af brændeovn, elvarme eller fjernvarme, så kan utætheder i isoleringen have stor indvirkning på det månedlige beløb man skal betale.

Undersøg derfor hvordan dit tag er bygget, og gå online for at se hvor meget du sparer på varmeregningen ved at lave en loftisolering.

Få professionel rådgivning; du kan spare tusindvis af kroner årligt

Det kan være svært selv at vurdere hvor meget varme man egentlig taber som resultat af en mangelfuld loftisolering. Dertil kan det også være en udfordring at bedømme hvor god den eksisterende isolering er og hvilke justering der skal til for at forbedre den.

I den forbindelse kan det være en god idé at tage en fagperson med på råd. Mange virksomheder tilbyder konsulentbesøg, hvor loftet besigtiges og der gives en vurdering af prisen på en efterisolering.

Ved at bruge en fagperson kan man få be- eller afkræftet sine anelser, og er der ikke behov for efterisolering, så vil personen også oplyse om dette.

Viser det sig at taget har brug for yderligere isolering, og gøres dette på en god og effektiv måde, så kan en efterisolering faktisk tjene sig selv ind på 2-3 år.

Så er varmeregningen for dyr og planlægger du at blive boende i dit hjem, så skal taget måske have en overhaling.