Medicinpriser

Priser på medicin skifter ofte. Det skyldes især konkurrencen på markedet, men det kan også skyldes patenter og ledighed. Derfor er det ikke sikkert, at et lægemiddel koster det samme i dag, som det gjorde for et år siden – eller for den sags skyld for en måned siden.

Hvis du bruger et eller flere medicinske produkter, kan det være en god idé at holde dig opdateret på priserne. Det kan du blandt andet gøre i form af Medicinpriser.dk, hvor du kan søge efter lægemidler og både se nuværende og historiske priser.

Generelt om medicinpriser

Medicinpriser.dk er en service, der giver dig oplysninger om de nuværende medicinpriser. Det er Lægemiddelstyrelsen, der står bag denne service, og det har de gjort siden 2006.

Du kan søge efter ethvert lægemiddel, der er godkendt og som sælges i de danske apoteker. Du kan se deres nuværende pris, samt deres historiske pris siden 1998. Det giver dig et klart billede af prisudviklingen, og du kan med det samme se, hvad din egen medicin vil koste, når du skal til at købe det.Medicinpriser

Priserne bliver opdaterede hver anden uge. Medicinpriser.dk tjekker op på markedet natten til mandag hver anden uge. Det er gratis at benytte deres service, og du kan tjekke op på priserne hvor som helst, når som helst.

Derfor kan priserne skifte

Medicinpriser skifter ret ofte. Det kan skyldes mange ting, men typisk er det på grund af nye eller udløbne patenter. Det er dyrt at producere medicin, og derfor beskytter producenterne som regel deres produkter med patenter. Lægemidler, der ikke er patenterede, er ofte billigere, da flere medicinske firmaer har rettigheder til at producere dem.

Priserne kan også skifte som følge af konkurrence på markedet. Hvis der er høj konkurrence, bliver priserne lavere. Regler og regulationer fra staten kan også have indflydelse på priserne. I Danmark har vi regler, der gør, at apotekerne generelt skal tilbyde de billigste midler, når det er muligt.

Sådan søger du efter medicin

Hvis du vil bruge Medicinpriser.dk i praksis, så er det nemt at komme i gang.

Når du er inde på deres forside, kan du foretage en søgning. Du kan enten søge efter navnet på lægemidlet, varenummeret eller det virksomme stof i medicinet. Efterfølgende får du en oversigt med de resultater, der matcher søgningen. Her er der informationer om produktet, og du kan få den nuværende pris at se.

Du kan også beregne egenbetaling

Med sygesikringstilskud skal du betale mindre, når du har brug for medicin. Medicinpriser.dk giver dig mulighed for at beregne din egenbetaling på lægemidlet, således du får din personlige pris at se og ikke bare de generelle priser. Det er også til stor hjælp, og det er endnu et godt argument for at tjekke op på priserne inden du køber.

En anden smart ting ved denne service er, at du også kan tjekke op på substition. Altså hvilke andre lægemidler, der potentielt kan erstatte det, som du har søgt efter.

Der er altså mange ting, som du kan bruge Medicinpriser.dk til. Det er en glimrende service, som Lægemiddelstyrelsen stiller til rådighed, og hvis du efterspørger priser på medicin, så er det et af de første steder, du bør tjekke.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Medicinpriser
Author Rating
41star1star1star1stargray