Min Sundhed

Hvis du ønsker adgang til dine sundhedsdata, er det nemmest at finde frem til dem på nettet. Min sundhed, også kendt som Sundhed.dk, er den primære portal at benytte til formålet. Når du logger ind med NemID, får du adgang til din sundhedsjournal, og på den måde kan du se alt, hvad det offentlige har registreret om dit helbred.

Hvad er Min Sundhed?

Sundhed.dk er en hjemmeside, der er styret af det offentlige sundhedvæsen. Her samles der medicinske informationer om danskerne. Hver dansker kan selv logge ind og se informationer om egen sundhedsjournal.

På den måde behøver du ikke at besøge lægen for at tjekke op på tidligere sundhedshistorik. Det kan gøres nemt og simpelt hjemmefra. Det kræver bare, at du har NemID og computer, tablet eller mobil til rådighed.Min Sundhed

Udover at benytte Sundhed.dk til at se din journal, kan du også angive, om du ønsker at være organdonor eller ej. Du kan desuden oprette et behandlingstestamente.

Det er altså en funktionel side, som bestemt er værd at tage i brug. Det er i bund og grund det offentlige sundhedsvæsens primære hjemmeside.

Det får du adgang til

Du kan først og fremmest se din personlige sundhedsjournal, når du logger ind på Min sundhed.

Denne journal viser blandt andet din læge, hvornår du har besøgt lægen, hvilken medicin du har købt, samt en helt masse andet. Journalen viser altså alt det, som det offentlige system har registreret om din sundhedshistorik. Du får også adgang til tests og laboratoriesvar, samt hvilke vaccinationer du har modtaget igennem årene.

En anden vigtig funktion er, at du kan se, hvem der har kigget i din journal. Det bliver altså angivet, hvor og hvornår en læge eller fagperson har tjekket op i din helbredshistorik.

Bemærk dog, at der kan mangle informationer, hvis du har benyttet et privatsundhedssystem, eller hvis du har fået lægehjælp i udlandet.

Umiddelbart er det kun dig selv, der har adgang til dine sundhedsdata, hvis vi ser bort fra praktiserende læger og sygehuslæger. Du kan dog give fuldmagt til at andre også kan se oplysningerne – i så fald er det noget, som du selv skal aktivere inde på Sundhed.dk.

Log ind med NemID

Det er nemt og simpelt at logge ind på Sundhed.dk og se dine informationer. Du benytter simpelthen bare NemID, også får du en oversigt over dine sundhedsdata.

Dine informationer ligger allerede klar på siden – selv hvis du ikke har været inde at tjekke endnu. Det betyder altså, at du omgående kan se dine filer uden noget forarbejde. Det offentlige system har allerede det hele parat.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Min Sundhed
Author Rating
51star1star1star1star1star