fbpx

Økonomisk Rådgivning

Økonomisk Rådgivning er vigtigt for dig, så du nemt og trygt kan finde ud af hvor stort dit finansielle råderum er. Ved at benytte sig af professionel økonomisk rådgivning, slipper du for at skulle fare vild i junglen af mærkelige økonomiske begreber og svære matematiske udregninger.

Rådgivningen kan dog foregå på forskellige måder, det kommer an på hvad du søger og det kommer an på arbejdsmetoden fra din økonomiske rådgiver.

Det kan være svært at finde rundt i og det kan være et farligt område at researche for sig selv, uden at vide hvad man skal holde øje med og kigge efter. Nogle bliver snydt af personer der udgiver sig for at være økonomiske rådgivere, eller bliver solgt dyre produkter som kunden i sidste ende ikke har brug for.

Derfor har vi lavet denne guide omkring økonomisk rådgivning, så du ved hvilke økonomiske rådgivere du skal kigge efter, hvilke priser der er typiske, samt lidt gode råd til din søgen.

Hvem kan hjælpe?

 Der er primært to løsninger for dig, når du søger økonomisk rådgivning, dog er der to væsentlige forskelle, der er værd at bide mærke i, før du beslutter dig for hvilken rådgivningstype du vil vælge.

Det kommer an på om du har lyst til at benytte dig af en afhængig eller uafhængig økonomisk rådgiver.

Den afhængige økonomiske rådgiver anses typisk for at være din bank. Den er afhængig, i det at prisen for den økonomiske rådgivning bliver lagt oveni de lån og investeringer banken giver dig rådgivning om.

Den uafhængige økonomiske rådgiver, er en rådgiver som ikke får nogen bonus eller provision for at sælge dig bestemte pakker eller produkter, som bankmanden gør. De tjener udelukkende deres penge vha. den økonomiske rådgivning.

Finanstilsynet har lavet et register over godkendte rådgivere, det kan du tjekke ved at klikke her

For at søge efter godkendte finansielle rådgivere, så skal du søge i registeret ved at angive de blå-markerede felter, som du ser på nedenstående billede.

Økonomisk Rådgivning

  1. Under virksomhedsområde vælger du ”Øvrige”
  2. Under virksomhedstype vælger du ”Finansiel rådgiver”
  3. Under tilladelsestype vælger du ”Finansiel rådgiver”
  4. Klik derefter på luppen i midten, nederst på registeret.

Voila, så skulle der gerne dukke op en liste op over godkendte finansielle rådgivere.

Tips til når du skal finde din økonomiske rådgiver

  • Vær sikker på at den rådgiver du kontakter er specialiseret inden for det felt du søger rådgivning i
  • Spørg evt. bekendte om de kender en god økonomisk rådgiver (Der er selvfølgelig en risiko indblandet i dette, men det kan også vise sig at være det helt rigtige valg)
  • Vær sikker på at den økonomiske rådgivers løn ikke er betalt eller støttet ved hjælp af provision og bonusser, dette fører ofte til at rådgiveren prøver at presse dig til at købe et unødvendigt produkt, du ikke har brug for – Gå derfor efter de uafhængige.

 

Hvad koster det?

Prisen på din økonomiske rådgivning kan variere meget. Det kommer an på hvilket firma det er, hvor meget de tilbyder at gå i dybden med rådgivningen og hvor specificerede de er på netop det område du har brug for rådgivning til.

Der er også nogle der sælger pakkeløsninger og andre sælger en-gangs-løsninger – Så der er der også en massiv forskel.

Dog er det typisk det værd at betale lidt ekstra og så få den rådgivning du egentlig har brug for. Det du giver, er det du får. Dog kan du her se en lille gennemsnittelig udregning af de typiske rådgivningsløsninger.

Gennemsnittelig pris for et overblik over din økonomi: 3.000-10.000 kr.

Gennemsnittelig pris for overblik samt optimering af din økonomi: 5.000-15.000 kr.

Dataene kommer fra prissammenligninger af de godkendte økonomiske rådgivere fra finanstilsynets register.

Husk at brug din sunde fornuft når du leder efter en økonomisk rådgiver.

Hvis du vil vide mere omkring økonomisk rådgivning, så tjek eventuelt Uvildige.dk

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Økonomisk Rådgivning
Author Rating
51star1star1star1star1star