fbpx

Realkredit Danmark

Realkredit Danmark er det største realkreditinstitut i landet, hvis vi måler på udlån. Selskabet har været en del af Danske Bank-koncernen siden 2001 og er mange danskeres førsteprioritet, når de skal ansøge om realkreditlån.

De har ydelser til både privatpersoner og virksomheder. Der er fokus på traditionelle obligationslån, men de tilbyder også prioritetslån som følge af tilknytningen til Danske Bank.

Fakta om Realkredit Danmark

Realkredit Danmark har kun haft sit nuværende navn i en forholdsvis kort årrække (siden 1993), men rødderne kan spores langt tilbage. Realkredit Danmark er nemlig resultatet af en række fusioner af gamle kreditforeninger, og det er også grunden til, at realkreditforeningen er så stor i dag. De har en markedsandel, der nærmer sig 30%.realkredit danmark

Danske Bank tog Realkredit Danmark til sig i 2001, så derfor er der et samarbejde mellem de to. Det er den mest benyttede realkreditforening, når danskere skal have finansiering til et huskøb.

For at blive kunde hos Realkredit Danmark, skal du bare kontakte dem. Derefter kan du ansøge om et realkreditlån, og hvis din økonomi og indkomst er i orden, har du udmærkede muligheder for at få finansieringen godkendt.

Ydelser hos Realkredit Danmark

Kerneydelsen hos Realkredit Danmark er lån mod pant i fast ejendom. Det er baseret på obligationer, og det er en meget traditionel måde for et realkreditinstitut at operere.

Alle lån fra Realkredit Danmark benyttes til boligkøb – både privatpersoner og virksomheder kan ansøge om finansiering hos dem.

Selvom de fokuserer på bare et enkelt område er der stadig flere typer af lån. De mest populære er FlexLån, Obligationslån og FlexLife. Obligationslån er deres primære ydelse, og den er populær blandt ansøgerne, da der er lav risiko og fast rente i hele løbetiden. Dermed kender du altid til omkostningerne. De øvrige låntyper er kontante lån, hvor risikoen er lidt større.

Realkredit Danmark er som bekendt en del af Danske Bank, og det er grunden til, at de har flere låntyper. Grundet denne forbindelse kan du også let finde andre finansielle ydelser. Når du bliver kunde hos Realkredit Danmark er der en smule rådgivning inkluderet, og hvis du har brug for noget, som Danske Bank tilbyder, så er det nemt at få det arrangeret.

Udover at låne til nyt boligkøb kan du også få tillægslån i den bolig, du allerede har. Realkredit Danmark tilbyder desuden omlægning af lån. For en fuld oversigt over alle andre ydelser kan du tjekke deres egen hjemmeside, hvor alt er angivet.

Regler for realkreditlån

Et realkreditlån er finansiering af en bolig. Du kan ansøge om lån hos Realkredit Danmark uanset hvem du er, men de godkender kun udvalgte ansøgninger. De kræver som regel, at din økonomi ser nogenlunde fornuftig ud. Du må heller ikke være registreret i RKI. Realkredit Danmark anbefaler, at du ansøger – selv hvis du ikke forventer at blive accepteret. Ved ansøgning vil de nemlig se nærmere på din sag, og du kan få tips til hvordan du kan ændre din økonomi, så du øger chancen for at blive godkendt i fremtiden.

Du kan maksimalt låne 80% af boligens værdi hos et realkreditinstitut. Mange købere vælger at låne så meget som muligt her, da realkreditlån generelt er billige at tilbagebetale. Det er den billigste type af lån på hele markedet. Hvis du låner 80% hos Realkredit Danmark, kan du sagtens låne til resten hos banken. For eksempel kan du ende med en egenbetaling på 5%, hvis du låner 80% i realkredit og 15% i banken.

Løbetiden kan tilpasses efter behov, men de fleste lån betales på 10-30 år.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Realkredit Danmark
Author Rating
51star1star1star1star1star