Rejsekort priser

Det er let at komme rundt i Danmark. Vi har et veludbygget offentligt transportnet af både tog, busser og metro. Det betyder, at man stort set kan komme til enhver kant af Danmark med sit rejsekort. I denne artikel kigger vi på, hvad det koster at rejse i Danmark med rejsekortet.

Der er mange gode grunde til at anvende den kollektive trafik. Du kan for eksempel ofte spare penge i forhold til at investere i en bil.
Det mest tungtvejende argument er dog, at du ved at anvende kollektiv trafik er med til at begrænse CO2-udledningen og derved gør en god gerning for klimaet.

Rejsekortet har gjort det enkelt, at rejse med kollektiv trafik

Mange forbinder kollektiv trafik med masser af bøvl, klippekort der ikke virker, og månedskort der skal fornyes. Men det er blevet meget enklere at rejse med rejsekortet. Rejsekortet er kort fortalt et elektronisk billetsystem til kollektiv trafik. Du bruger rejsekortet ved, at du tjekker ind, når du påbegynder din rejse, og tjekker ud, når du stiger af transportmidlet. Det er meget let at bruge kortet. Du holder det bare op mod en stander på perronen eller i bussen, når du stiger på, og holder det igen op mod standeren, når du står af.

Rejsekortet blev introduceret i 2014, og i dag er der ifølge Rejsekortet A/S udstedt over 2,5 mio. rejsekort. Derfor kan man roligt sige, at rejsekortet har været en kæmpe succes, som flere danskere tager til sig år for år.

Hvad koster det at rejse med rejsekortet?

Du skal selv sætte penge ind på rejsekortet, som så trækkes fra dit kort, når du anvender det. Prisen for din rejse bestemmes overordnet set af to forhold. Dels af hvilken kundetype du er, og dels af hvor ofte du rejser, hvor i landet du rejser og i hvilket tidsrum, du rejser. Med kundetype menes om du er: Voksen, barn, pensionist eller har et handicap. Rejser du med din hund eller med din cykel, har du desuden mulighed for at købe et rejsekort med disse kundetyper. Du kan altid gå ind på rejsekortets hjemmeside og beregne din rejsepris, hvis du har behov for at vide nøjagtig, hvad din rejse koster, inden du sætter din ind i toget, bussen eller metroen.

På siden rejseplanen.dk kan du desuden sammenligne prisen på rejsen med rejsekortet med andre billettyper. Der er således fine muligheder for at danne sig et overblik over hvad koster rejsekort og rejsekort-priserne

Summary
Review Date
Reviewed Item
Rejsekort priser
Author Rating
41star1star1star1stargray