Hvad koster reparation af forrude?

Reparation af din bilrude når uheldet er ude

Solen skinner, din yndlingssang er på bilradioen og du sidder bag rattet i din spritnye bil. Pludselig hører du et højt smæld og en lille stjerne breder sig nederst på din forude – du har fået et stenslag.

Stenslag er en af de hyppigste skader på bilen og de fleste af os har haft den møgirriterende oplevelse det er, når en sten rammer bilruden.

Har du fået et stenslag betyder det dog ikke nødvendigvis, at du skal skifte forruden, bagruden eller sideruden. Handler du hurtigt kan du nemlig ofte redde dine bilrude med et lille klistermærke,  – et såkaldt rudeplaster. Du kan blandt andet få rudeplastre hos virksomheden Dansk Bilglas eller Carglass. Det er en god idé altid at have et eller to liggende i handskerummet, så er du forberedt på en nødsituation. Med et rudeplaster inddæmmer du skaden, så den ikke udvikler sig til et større problem. Det er nemlig vigtigt at undgå skidt og vand i stenslaget. Herefter kan du få repareret dine forrude. En bilrude der får den rette reparation kan blive ligeså god som ny.

Er revnen i din rude mere end 2 cm må du dog forberede dig på, at hele bilruden skal udskiftes. Sidder revnen i synsfeltet skal du endvidere være opmærksom på, at din bil ikke kan synes. Der er en række regler for dette, afhængigt af størrelse og placering af stenslaget. Dette er blot endnu et argument for at handle hurtigt når uheldet er ude

Hvad koster det at reparere et stenslag

Et stenslag i din rude, der er er blevet behandlet korrekt, så revnen ikke er blevet større end 2 cm kan repareres og koster det ofte kun en brøkdel af hvad en ny bilrude vil koste dig. Prisen afhænger også af, om du selv kan køre til værkstedet. Nogle virksomheder tilbyder nemlig at komme ud til dig og reparere skaden, herved sparer du tid. Inden du drøner ned på det nærmeste værksted bør du tjekke din bilforsikring. Mange forsikringsselskaber har nemlig også inkluderet forsikring mod stenslag så du hurtigt kan få udbedret skaden på din hjemadresse.

Hvem kan reparere dit stenslag?

Carglas og Dansk Bilglas er to virksomheder, der har specialiseret sig i at reparere bilrude. Begge virksomheder tilbyder at komme ud til dig som kunde og reparere dit stenslag eller skifte hele bilruden, hvis dette er nødvendigt. Generelt giver det rigtig god mening at benytte specialister, som disse to virksomheder, der har stor erfaring med reparation og udskiftning af bilruder. Begge virksomheder har desuden rigtig mange tilfredse kunder, ser man på trustpilot får de begge meget gode ratings her. Benytter du en af disse to virksomheder er din bilrude derfor i gode hænder. Der findes også andre alternativer som Danglas og Autoglarmesteren.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bilrude-reperation
Author Rating
51star1star1star1star1star