Sådan gør du din terrasse vinterklar

Om sommeren er vi som regel gode til at komme i haven og sikre os, at det hele bare spiller udenfor og rundt om vores bolig. Men nu når vinteren nærmer sig og de koldere temperaturer for alvor har bidt sig fast, er det ikke ligefrem i udendørs man har lyst til at opholde sig.

Men både din have og dine udendørs boligarealer har godt af at blive passet og plejet hele året rundt. På den måde kan du nyde synet og slippe for den dårlige samvittighed, hver gang du kigger ud ad vinduet.

Når nu du har gjort din terrasse fin og vinterklar, kan det jo være, at du får øje på andre dele i dit hjem, der trænger til en opdatering. Det kan eksempelvis være, at du er træt af din gamle yderdør ud til terrassen eller at vinduerne begynder at se lidt gammeldags ud – så kan det være oplagt at købe nogle billige vinduer hos en god vinduesleverandør.

Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan gøre din terrasse klar til vinteren.

Fokus på fliserne

Vinteren i Danmark er ofte meget våd, hvad enten der er i form af regn, sne eller slud. Det betyder også, luftfugtigheden er høj gennem det meste af vinterhalvåret. Desværre giver den høje luftfugtighed gode levevilkår for alger og flisepest, hvorfor det er et problem, som rigtig mange terrasseejere døjer med.

Fliserens er vejen frem

Alger eller flisepest kan ødelægge hele terrassens udtryk, uanset om det er en ældre eller en nyere terrasse. Heldigvis er der råd at hente. Fliserens er en effektiv måde at rengøre fliserne for alger og flisepest, så de bliver pæne at se på igen. Derudover bliver fliserne både vandafvisende og mere modstandsdygtige overfor snavs og alger. Derfor kan det godt betale sig at investere i noget ordentligt fliserens, da det kan spare dig for mange frustrationer i fremtiden.

Råd til træterrassen

Er din terrasse lavet af træ, har du helt sikkert nogle andre udfordringer med den. Igen kan den høje luftfugtighed i Danmark være medvirkende, at din terrasse fremstår i dårlig stand. For det første kan du risikere at brædderne rådner og bliver bløde. Hvis det er tilfældet, er der ikke meget andet at gøre end at udskifte brædderne.

Er dine terrassebrædder sunde, kan du nøjes med at behandle dem, således at de også (for)bliver pæne at se på. Her skal du bruge træbeskyttelse, som gør træet betydeligt pænere og sundere i udseende. Samtidig er træbeskyttelse med til at holde fugt ude af træet.

Alt efter hvor stor terrassen er, kan det være et tidskrævende projekt at behandle sin træterrasse. Men det betaler sig i sidste ende, når din terrasse holder mange år endnu og du slipper for at bruge tid og penge på at skulle skifte den ud igen næste år.

Sådan fuldender du looket

Gennem foråret og sommeren pynter du sikkert din terrasse med smukke sommerblomster og velvalgte havemøbler. Men det bliver hurtigt en udfordring, når vinteren melder sig. Derfor er det heldigt, at der findes mange andre måder at udsmykke og pynte din terrasse på, så den kan beholde et æstetisk pænt udtryk.

De rigtige planter

Der findes en række planter, som faktisk sagtens kan overleve vinteren udenfor. De er hårdføre og kan klare det kolde vejr, og de gør samtidig terrassen noget kønne at se på. Eksempelvis kan du vælge at plante lyng ud på din terrasse. Lyng kan findes i flere forskellige farver, så det behøver ikke være kedeligt, bare fordi det er vinter. Sæt dem eventuelt i et par robuste krukker, som ikke suser rundt, når det blæser. Og så har du hurtigt en nydelig terrasse, der er klar til vinteren!

Skriv et svar