Sælg guld til de bedste priser

Det er ikke altid lige let at finde ud af, hvordan man sælger guld til de bedste priser. Der er nemlig en del ting, man skal være opmærksom på, når man sælger guld. Herunder kan du læse en række tips og tricks til, hvordan du kan få det bedste ud af dit guldsalg.

Find en forhandler med de højeste guldpriser

Det er ikke så nemt at finde en forhandler med de højeste guldpriser, når man skal sælge guld. Sælg guld ved at finde forskellige hjemmesider, hvor forhandlerne har deres priser opdateret, så du kan sammenligne dem og finde den forhandler, der har de højeste priser. Du kan også kontakte forhandlerne direkte og spørge om deres aktuelle guldpriser.

Hvilken type guld kan man sælge?

Der findes forskellige typer af guld, som man kan sælge. Du kan sælge alt fra smykker, guldstykker, mønter, bestik, diadem og skrotguld. Prisen på guld afhænger af en række forskellige faktorer såsom type guld, mængde og karat. Du kan finde ud af hvor meget dit guld er værd ved at få det vurderet hos en opkøber eller et andet sted.

Hvilken type guld har du?

Der findes forskellige typer af guld, og derfor kan det være svært at vide, hvilken type guld man har. Der er tre overordnede kategorier for guld: rent guld, forgyldt guld og belagt guld. 

Rent guld er det rene element kaldet guld, og dette er det mest værdifulde af de tre typer. Rent guld består typisk af 18 karat eller 24 karat, hvor 18 karat indeholder 75% rent guld og 24 karat indeholder 99,99% rent guld. 

Forgyldt guld er, når der bliver påført et lag af rent guld på en anden metaltype – typisk stål eller bronze. Forgyldt guld vil altid have en mindre andel af rent guld end fx rent guld, da der skal bruges en mindre mængde til at danne laget på overfladen. 
Belagt guld er når der bliver påført et lag af rent guld på en anden metaltype – typisk stål eller bronze. Belagt guld vil altid have en mindre andel af rent guld end fx forgyldt guld.

Sælg guld, hvis det bare ligger hjemme i skuffen og samler støv, og tjen lidt ekstra penge på en ferie, eller hvad du nu lige har lyst til eller trænger til. Det kan være svært at finde ud af, hvor du skal sælge dit guld. Der er mange forskellige steder, og det kan være en jungle at navigere i. Men fortvivl ikke. Det kræver blot undersøgelse og research for at finde den bedste løsning for dig. 

Skriv et svar