fbpx

Salg af brugt bil – enkel guide til at få mere ud af det!

Salg af brugt bil er lidt af en videnskab. Når man skal købe en ny bil, er der rigtig mange der bare afleverer den gamle hos forhandleren. Forhandleren tager den derfor i bytte, imod et afslag i prisen på den bil du køber af dem.

Men er du nu også sikker på at du altid får den bedste pris på denne måde?

Man skal huske på at en forhandler altid vil give dig en pris, der gør at han kan sælge den videre med profit. Så hvorfor ikke selv tage fat i profitten, og få det absolut maksimale ud af det? I takt med at vi køber biler som aldrig før, betyder det også at vi går glip af disse ekstra penge i langt højere grad. Derfor har vi valgt at dykke lidt ned i emnet, så vi sikrer dig den bedste pris.

Salg af brugt bil – den komplette guide

Få den professionelt klargjort

Der er stor forskel på om du selv lige støvsuger bilen, eller om du får et professionelt klargøringsfirma til det. En god klargøring kan få bilen til at fremstå som ny, og det kommer til at skyde prisen i vejret. Det er én af de letteste måder at få lidt ekstra mønt ved salg af brugt bil.

Fiks de små skønhedsfejl

ved salg af brugt bil skal den fremstå flot

Er der kommet en lille ridse? Eller måske et begyndende stenslag? Sørg for at du altid får håndteret disse så hurtigt som muligt. Hvis du selv sørger for at få udbedret småskader, får du selv mulighed for at finde de bedste priser herpå. Det skal ikke forstås som at du skal gemme skader for en køber, men der er intet i vejen med at udbedre dem inden salget.

Hvis en bil er 99% i orden vil du altid få en højere pris for det, end hvis bilen er 80% i orden, og køber selv skal reparere fejlene.

Hav papirarbejdet i orden

Noget af det værste ved at købe brugte biler, er den evige frygt for at der ligger et problem og lurer lige om hjørnet. Sørg derfor altid for at overholde dine service, så du har en udfyldt og komplet servicebog til når bilen skal sælges. Sørg også for at have samlet alle relevante dokumenter omkring bilen, så det er nemt for køberen at gennemgå dem.

Jo mere du fremlægger for køberen, jo lettere bliver det at få solgt bilen.

Sæt prisen rigtigt ved salg af brugt bil

Prisen er typisk én af de ting der er sværest ved salg af brugt bil. Man sammenligner typisk med andre modeller på nettet – men så opstår problemerne. Bil A har 30.000 km mere på tælleren, men har klimaanlæg frem for aircondition. Din bil har metallak, men bil C har kun haft én ejer. Hvordan udregner man den rigtige pris med alle disse variabler? Her er det altid en god idé at gå til de professionelle. Mange af salgssiderne har en beregner, der hjælper dig med at fastsætte prisen på din bil. Alternativt kan du få en vurdering fra en forhandler.

Det vigtigste er at du sætter bilen til den rigtige pris første gang. Hvis du sætter prisen for højt, risikerer du at bilen bliver stående for længe på salgssiden. Og hvis du senere sænker prisen, inviterer det til at potentielle købere vil prøve at få den presset endnu længere ned.

Tag dine billeder seriøst

lækker billede til salg af brugt bil

Når du skal sætte bilen til salg på nettet (og ja, det skal du), så sørg for at få så mange billeder som muligt. Hellere for mange end for lidt. Du ved aldrig hvad en køber lægger vægt på, så ved at tage billeder af stort set alle vinkler og kanter af bilen, øger du dine chancer for at en køber kan forelske sig i bilen.

Sørg også for at det er bilen der er i fokus. Det kan være fristende at parkere den et smukt sted for at få den til at se bedre ud – det gør den ikke. Den kommer bare til at miste fokus. Find et neutralt sted, og gå så i gang med at tage billeder. Sørg for at tage dem i så god kvalitet som muligt. Brug eventuelt et rigtigt spejlreflekskamera i stedet for din telefon. I sidste ende er det billederne der er din købers første møde med din bil, og det er her du for alvor får skabt interessen.

Det med småt ved salg af brugt bil

Med disse 5 punkter har du alle forudsætninger for at få den bedste pris ved salg af brugt bil. Men vi er ikke færdige endnu. Mange bilejere der sælger deres bil selv, kommer i problemer af den ene eller anden art. Var du eksempelvis klar over at din forsikring ikke nødvendigvis dækker, hvis en køber stjæler bilen under en prøvetur? Hvis du selv har afleveret nøglerne, er der ikke tale om tyveri.

Eller var du eksempelvis klar over at det er dit ansvar at køberen har kørekort, inden de prøvekører bilen? Hvis du overlader bilen til en fører uden kørekort er det dig der hænger på bøden. Så sørg altid for at se kørekort hvis en køber vil prøvekøre bilen – og skriv kørekortnummeret ned. Insister derudover også på at du selv er med i bilen – bare for en sikkerheds skyld.

Når i er blevet enige om prisen og i har fået givet håndslag, så sørg for at få omregistreret bilen med det samme. Kør eventuelt ned til det lokale motorkontor, eller omregistrer bilen online med NemID. Sørg i øvrigt også for at du har fået pengene inden omregistreringen, og få dokumentation på at bilen er købt som beset.

Hvis du overholder disse råd, kan det ikke gå helt galt ved salg af brugt bil til private. Og hvis du vil gå denne vej frem for at sælge den til en forhandler, kan du potentielt set få langt mere ud af det. Du kommer nemlig til at beholde hele avancen selv!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Salg af brugt bil
Author Rating
41star1star1star1stargray