Solceller Nordjylland – Vil solcelleanlæg passe til mit hjems behov?

Den største hæmsko, folk har, når de overvejer at investere i solceller i Nordjylland, er, om solcelleanlægget rent faktisk vil fungere for netop deres hus og behov. Hertil er der er et par vigtige faktorer, du bør overveje, før du køber solceller i Nordjylland.

For kort at besvare artiklens titel, så ja – det vil højst sandsynligt fungerer for de fleste hjem (dit inkluderet), hvis du vel og mærke får det rigtige system, der fungerer i et mørkt område som Nordjylland.

Placering af solceller i Nordjyske byer; Aalborg, Nørresundby mfl.

Når det kommer til placeringen af dine solceller, er der ting at tage hensyn til, såsom dit tags position og træerne omkring dit hus. Eksempelvis kan solceller i Nørresundby være lidt en udfordring, grundet de mange træer i byen. Solceller i Aalborg er lidt en anden snak, da det er en by præget af urbane områder. 

En anden ting at overveje er, om du vil tilkoble dit elektriske system til det lokale forsyningsnet. Dette er de første overvejelser. De er meget grundlæggende, men er essentielle at få styr på, inden du begynder at installere solceller eller solcelleanlæg i Nordjylland.

Solcellerne genererer elektricitet til dine apparater, så længe solen skinner på dem. Når det er om natten, eller når vejret ikke samarbejder (hvis det er overskyet eller regnfuldt), kører dit hjem på elektricitet fra det traditionelle forsyningsselskab i Nordjylland.

Sådan fungerer et net-tilkoblet system. Det sparer penge for dig om dagen og har et sikkerhedsnet, hvis der er nogle vejrproblemer, eller hvis det er nat. Dette er perfekt, hvis du er i en geografisk placering (såsom Nordjylland), hvor det ofte er overskyet.

Off-grid solcelleanlæg i Nordjylland

solceller

Til off-grid solcelleanlæg kører den uafhængigt og lagrer energien i batterier (hvis du har valgt dette til dit solcelleanlæg) til nat og vejrskift. Det vil tænde dine apparater i løbet af dagen og spare energi på samme tid til brug om natten, eller hvis der er vejrproblemer.

Denne opsætning er strengt nødvendig i byer som Aalborg og Nørresundby, men er bedst til fjerntliggende placeringer, og hvis den er i et ekstremt tørt område, hvor solen skinner det meste af tiden. Det kræver også et sikkerhedsnet (normalt en generator) om natten, og hvis der er vejrproblemer. Dette er for at sikre, at alt kører problemfrit.

Begge disse metoder overholder det grundlæggende, der er blevet nævnt ovenfor; tagplaceringen, panelernes retning, træer, der dækker det osv. Solceller har brug for adgang til direkte sollys, og det bedste sted at placere dem er på taget. Men der kan været situationer, hvor de skal placeres i eksempelvis en gård, hvilket er helt OK, forudsat at der ikke er træer eller andre genstande, der dækker panelerne for solcellen.

Skriv et svar