Stenslag reparation eller forrude udskiftning – Hvornår kan du nøjes?

Når noget rammer din forrude, kan der ske flere ting. Nogle gange er vi heldige, og der sker ikke noget – og så er der de gange, hvor en genstand forårsager stenslag eller skader på forruden. Stenslag kan komme i alle størrelser og former, og kan hurtigt sprede sig over forruden og blive til revner. Dette er grunden til, at disse stenslag bør ses på så hurtigt som muligt for at afgøre, om forruden kan repareres eller om den skal udskiftes.

Det du skal tjekke efter er, om stenslaget er større end en 2 krone, om det sidder tættere end 5 centimeter på en af forrudens kanter eller om det er begyndt at slå revner. Er det tilfældet, er forrudens integritet nemlig kompromitteret, og den skal skiftes. Tjek samtidig også, om stenslaget sidder i dit synsfelt, da dette er ulovligt at køre med.

Er du så uheldig, at stenslaget er for groft til at kunne blive repareret, så er der stadig hjælp at hente. Der er nemlig flere udbydere, der tilbyder forrude udskiftning på stort set alle biler – være det Ford eller Audi, Volkswagen eller Citroen eller Toyota eller Hyundai. Prisen for en forrude udskiftning svinger dog meget, da det afhænger helt af din bils mærke og model. 

Er stenslaget tilpas lille, sidder det ikke i synsfeltet eller for tæt på kanterne af forruden og har det ikke slået revner, vil du kunne spare en del penge. De fleste udbydere tilbyder reparation af stenslag i hele landet til under 4-500 kroner, og det tager ofte ikke mere end 20-30 minutter før du kan være kørende igen.

Vær dog opmærksom på at vælge en udbyder til enten reparation af stenslag eller udskiftning af din forrude som tilbyder garanti på den – og som samtidig har erfaringen til at installere alle sensorer, kameraer og hvad din forrude ellers måtte have af udstyr. Gør du det, vil skaden kunne ordnes smertefrit, og du vil hurtigt være afsted i din bil, som var intet sket. 

Skriv et svar