fbpx

Støt bæredygtig fragt med GLS

I dag er fragtfirmaer ofte i medierne, når politikerne skal tale om global opvarmning og klima. Og når den grønne omstilling fylder mere og mere i medierne, så kan det også være en meget god idé for dig og dit firma, at tænke det ind i måden du agerer på i din hverdag.

Et af de steder hvor du hurtigt kan ”score point” på den grønne konto, er ved at vælge et fragtfirma, der gør store tiltag for at følge med den grønne udvikling. Mange firmaer har deres egne forskellige programmer og initiativer for at sikre dette, og her vil vi fokusere på hvad GLS gør i deres dagligdag, for at sikre en klimavenlig levering af dine pakker.

Bla. Pakke.dk vælger at fokusere på GLS fordi de er blandt de største og mest kendte indenfor deres felt herhjemme i det danske, og derfor også er en af de udbydere som langt de fleste private og erhvervsdrivende, i daglig tale har mest kontakt og erfaring med.

GLS’ ThinkGreen initiativ

Som nævnt har mange af firmaerne deres egne initiativer. Og GLS startede i 2008 deres ThinkGreen initiativ, der går ud på at minimere deres aftryk på jorden, så de forurener mindre, samtidig med at de bibeholder deres høje serviceniveau.

Grundlæggende er der fire ”ben” i deres strategi;

  • Grønnere biler
  • Bedre planlægning af transport
  • Miljøvenlig bebyggelse
  • Diverse aktiviteter

Deres biler er et af de største steder hvor man kan spare lidt på miljøkontoen. Derfor er de også gået i gang med et globalt projekt, hvor de vil omstille deres biler til en mere miljøvenlig form. Det gør de ved at øge brændstofeffektiviteten og reducere udledningen af farlige og skadelige drivhusgasser. Dette gør sig gældende i GLS’ egen flåde, men er også et krav de stiller til deres underleverandører.

GLSTransportplanlægningen bliver konstant optimeret, så bilerne skal køre så lidt som muligt. Derfor investerer GLS tungt i deres IT systemer, så de konstant bliver bedre, mere effektive, og langt mere miljøvenlige. Jo mere de kan optimere deres ruter, jo mindre skal deres biler køre, og jo mere miljøvenlige bliver de. Og når man tager dette op på en global skala, så bliver resultaterne enorme.

Men det stopper ikke kun ved bilerne og deres fragtsystemer. For i takt med at GLS bliver større og større, så bygger de også flere og flere centraler og pakkekontorer. Og her sørger de også for altid at indtænke miljøet i deres byggeri – hvad enten det er når de bygger nyt, eller når de renoverer og restaurerer. Dette inkluderer eksempelvis at de opsamler og genbruger regnvand, benytter sig af solenergi, bruger genanvendelige og miljøvenlige byggematerialer, klimavenlige varmepumpeanlæg og mere.

Til sidst er der alle ”småtingene”, som, når man lægger det hele sammen, ikke længere blot er småting. Det er alt fra papirforbrug til internt transportforbrug. Derfor er de også ved at gennemgå en digitalisering, hvor flere og flere af de ting der i dag bliver printet – eksempelvis ruteskemaer, fakturaer mm. Bliver lavet og leveret digitalt, for at spare papir. Derudover forsøger de også at spare så meget som muligt på deres interne forretningsrejser, ved at benytte internetkonferencer i stedet for at flyve nøglepersoner frem og tilbage.

Så alt i alt kan du med god samvittighed bruge GLS, hvis du gerne vil være med til at skabe en grønnere klode for os alle sammen. Her kan du være sikker på at de tiltag der bliver foretaget, både sørger for at du i mange år frem vil kunne nyde godt af en effektiv transportløsning – uden at jorden bliver holdt som gidsel. Det synes vi er bæredygtigt, og det er noget som alle bør støtte op omkring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
GLS
Author Rating
41star1star1star1stargray