Styr på økonomien – skal du flytte hjemmefra?

De fleste unge mennesker flytter på et eller andet tidspunkt i deres liv hjemmefra. Det er enormt spændende at bo uden sine forældre for første gang, men der kan også være mange ting, der virker overskuelige. Hvor mange penge kommer du for eksempel til at bruge om måneden på mad?

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Når du søger din første bolig, enten alene eller sammen med nogle venner, er det naturligvis vigtigt, at du overvejer, hvor boligen skal ligge. Studerer du, eller skal du studere i den nærmeste fremtid, kan det være rart at bo tæt på studiet, så du undgår lang transporttid om morgenen. 

Hvor du vil bo, kommer naturligvis også an på hvilke behov, du vil have opfyldt. Mange unge vil gerne flytte til København, fordi det er inde i byen, mange fester og arrangementer bliver holdt. 

Den rette bolig

Skal du finde den rette bolig, er der naturligvis flere ting, du skal holde for øje. Først og fremmest må du være sikker på, at du kan betale din husleje. Har du ikke mange penge mellem hænderne, kan du overveje at bosætte dig lidt uden for de større byer. Her er lejlighederne nemlig billigere. 

Når du skal kigge efter bolig, handler det selvfølgelig også om, at der er den plads og de værelser, som du har brug for. Vil du bo i din nye bolig i lang tid, kan det være vigtigt, at badeværelset og køkkenet fungerer optimalt for dig.

Mad på bordet

En af de ting, du selv skal stå for, når du flytter hjemmefra, er at få mad på bordet. Her skal du blandt andet sørge for at købe godt køkkenværktøj – eksempelvis en røremaskine, så du har mulighed for at lave den mad, du har lyst til.

Da du sandsynligvis spiser flere gange om dagen, kan du hurtigt komme til at bruge mange penge på mad. Derfor kan det være en rigtig god idé at lægge et budget, så du ikke bruger flere penge, end du har råd til.

Læg et budget

Skal du lægge et budget, som giver dig overblik over din økonomi, er det klart, at du må notere indtægter og udgifter. Starter du med at notere hvor mange penge du tjener, samt hvor meget du skal betale i faste udgifter, har du et rimelig godt overblik over, hvor mange penge du har til rådighed hver måned. 

Deler du dine resterende penge ind i poster som mad, sjov og studie, bliver det let for dig at holde styr på, hvor mange penge du må bruge på de forskellige ting. 

En god opsparing

Når du flytter væk fra dine forældre, er det smart at starte en opsparing. Der kan nemlig ske uheld, hvor du skal betale uforudsete udgifter. Det kan være frustrerende at skulle spørge dine forældre om penge, derfor er det fedest, hvis du kan betale selv. Når du lige er flyttet hjemmefra, kan det være svært at finde ud af, hvor mange penge du skal bruge på de forskellige poster. Dette er dog noget, du hurtigt vil lære, hvis du er opmærksom på din økonomi. 

Summary
Review Date